Kaip matyti „Kas vyksta Kaune“ fotografo kadruose, Maironio gatvės ir Laisvės alėjos sankirtoje iš lygios dangos aštriomis briaunomis kyšo kelios plytelės. Šaltuoju sezonu grindinį tvarkyti bergždžia, tad situacija kol kas gali tik pablogėti, kai kurios plytelės jau nesmarkiai nudaužytos.

Pagrindinės Kauno pėsčiųjų gatvės rekonstrukciją kartu su „Autokausta“ vykdžiusios bendrovės „Kauno tiltai“ komunikacijos specialistė Giedrė Samulionytė-Lekavičienė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare patvirtino, kad apie problemą įmonei žinoma.

„Granito plokščių iškilimas nėra atlikto darbo brokas – tai dangos priežiūros pasekmės. Reguliariai ir intensyviai šluojant bei valant sniegą buvo pažeista granito danga. Sankryžos dangai galioja darbų sutartyje numatyta garantija, tad pavasarį ji bus sutvarkyta“, – paaiškino G. Samulionytė-Lekavičienė.

Pasiteiravus, ar sankryžą ketinama suremontuoti kokiu nors didesnį patvarumą užtikrinančiu metodu, „Kauno tiltų“ atstovė nurodė, kad naujos technologijos tvarkant nebus taikomos, kadangi Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbai buvo atlikti griežtai pagal suderintą projektą.

„A. Mickevičiaus g.–Laisvės al. sankryžoje iš esmės keisti pagrindą ir kloti visiškai kitą dangą neplanuojama, nes darbai atlikti pagal jau minėtą projektą ir kol kas kitų sprendinių užsakovas nenumatęs“, – paklausus dėl panašiai besiklaipančios sankirtos arčiau prie Soboro, komentavo G. Samulionytė-Lekavičienė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nauja granito danga Laisvės alėjos ir Maironio gatvės sankryžoje klota 2019-ųjų pabaigoje. Tąkart savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis aiškino, kad dangos siūlių tarpai bus užpildomi specialia medžiaga, o sutvirtinta danga taps atsparesnė transporto apkrovoms ir tarnaus ilgiau.

Tiesa, po žiemos pradėjo lįsti brokas – paaiškėjo oro temperatūrą lapkritį buvus per žemą, kad darbus būtų galima atlikti kokybiškai ir sankryžą balandį geram mėnesiui vėl užtvėrė statybinės tvoros. Perkloti granitą bei iš naujo užpildyti siūles savo lėšomis įpareigotas rangovas.

„Laisvės alėja yra reprezentacinė miesto gatvė, tad čia negali būti vietos jokiems defektams. Savo ruožtu patys iš šios patirties tikrai padarysime išvadas, kad ateityje tokių nenumatytų rūpesčių pavyktų išvengti“, – pernai pavasarį žadėjo A. Pakalniškis.

Sutvarkius broką, savivaldybė tikino, kad staigūs temperatūros pokyčiai ar mechaninis poveikis dangai nebepakenks, tačiau akivaizdu atšiaurią žiemą turint kitą planą – šaltajam sezonui praėjus, darbininkams Laisvės alėjoje vėl teks pasiraitoti rankoves.