„Galima būtų sužinoti, kas nutiko, tai pūgos padariniai ar kita priežastis. Panemunėje išvartyti stulpai, Vaidilos gatvėje“, – naujienų portalo trečiadienio rytą teiravosi skaitytojai.

Kaip matyti iš kaunietės užfiksuotos vaizdo medžiagos, elektros stulpai nugulę ant pėsčiųjų tako, jų, pasak moters, net keturi. Elektra Vaidilos gatvėje gatvėje dingo apie 9 val. ryto, tuojau pat čia sugužėjo ir „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) specialistai. Skaitytojų teigimu, Panemunėje elektros neturi net kelių gatvių gyventojai.

Sausio 27 d. 8 val. ESO duomenimis, dėl iškritusio gausaus šlapio sniego Kauno regione be elektros yra apie 8,3 tūkst. namų ūkių.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo ESO Ryšių su visuomene projektų vadovas Paulius Kalmantas, tiksli elektros stulpų Vaidilos gatvėje nuvirtimo priežastis nėra aiški.

„Patys elektros laidai nebijo sniego ir stulpai nelūžta nuo sniego svorio, medžių šakos lūžta ir krenta ant elektros linijos laidų, kas ir sukelia elektros gedimą, ar stulpo griūtį“, – aiškino P. Kalmantas.

P. Kalmantas pripažįsta, kad situacija yra ypač sudėtinga dėl to, jog krentantis sniegas yra šlapias, o sniego kiekis itin didelis. „Pabrėžiame, kad remonto darbus trukdo ir faktas, kad kai kur technika iki gedimų tiesiog neprivažiuoja per sniegą. Situacija apsunkinta dėl to, kad snygis nesibaigia, net po visos dienos darbo vėl tose pačiose linijose miškuose yra nutrūkimai.“

Gedimai visoje Lietuvoje šalinami nuo ryto – ESO specialistai dirba pilnu pajėgumu, kad elektros tiekimas būtų atstatytas kuo operatyviau. Pajungti beveik visi įmanomi pajėgumai, pasitelktos papildomos pajėgos iš kitų regionų kur gedimų nėra arba jų ženkliai mažiau – šį rytą prie snygio sukeltų gedimų šalinimo dirba maždaug 250 brigadų.

Tačiau, nepaisant visų dedamų pastangų, elektros atstatymas užtruks. Didžiausias prioritetas yra tiems gyventojams, kurie be elektros ilgiausiai.

„Atkreipiame dėmesį, kad skirtingiems klientams gali skirtis tiekimo linijos, gedimo sudėtingumas. Tai viena iš priežasčių, kodėl vieniems gyventojams toje pačioje gyvenvietėje atstatome elektros tiekimą greičiau, nei kitiems“, – pranešime teigė P. Kalmantas.

Dingus elektrai vartotojams gedimą rekomenduojama registruoti specialioje formoje arba prisijungus ESO savitarnoje.