Pastebėjo ryte

Tai, kad parke siautė vandalai, pastebėjo kraštiečiai, norėję pabūti gamtos apsuptyje. „Naujieji metai, bet niekas nesikeičia. Vieni tvarko, puošia parką, kiti – niokoja“, – užfiksavusi sulaužytus pontonus pažymėjo kraštietė Vita Šeštokienė.

Moteris „Rinkos aikštei“ patvirtino, kad parke apsilankė iš kart po švenčių, apie 11 valandą ryto.

Situacija žinoma

„Rinkos aikštei‘ susisiekus su Kėdainių miesto seniūnija paaiškėjo, kad situacija parke seniūnui jau žinoma ir imtasi atitinkamų priemonių.

„Taip, mes turime informaciją, kad parke jau sulaužyti keli pontonai. Jie buvo numesti ant pievos. Kažkas sulaužė lentas, sugadino ką tik įrengtus pontonus.

Savivaldybė jau kreipėsi į įmonę, kuri turėtų pontonus suremontuoti. Žinoma, labai liūdnas įvykis, nes parkas ką tik atnaujintas. Ir jis atnaujintas ne savivaldybei, ne seniūnijai, o visiems Kėdainių krašto žmonėms ir svečiams“, – atsiduso miesto seniūnas Algirdas Krivičius.

Kreipėsi į žmones

Kėdainių miesto seniūnas dar prieš šį įvykį, prieš šventes kreipėsi į Kėdainių krašto žmones ir ragino saugoti bei tausoti naujai įrengtas viešąsias erdves, naujas poilsio ir pramogų zonas, naujus suolelius ir kitą miesto infrastruktūrą.

Seniūnija nuolat tvarko vandalų ir kitų blogiečių suniokotas poilsio zonas, vaikų žaidimų aikšteles, autobusų laukimo paviljonus.

Kenkia patys sau

Miesto seniūnas A. Krivičius sako, kad taip besielgdami žmonės kenkia tik sau, savo miestui, nes visa tai įrengta už mūsų visų pinigus.

„Nuo vandalų kenčia miestas. Poilsio zonos, aikštynai. Mes tvarkome, o yra kas laužo, gadina. Mes gauname informaciją, kad tai daro vyresni vaikai, paaugliai. Žinoma, mes viską tvarkome,

tačiau niokoti visų žmonių turtą yra tikrai labai negražu“, – paaiškina A. Krivičius.

Galime sudrausminti

Kėdainių miesto seniūnas prašo gyventojų nebūti tolerantiškiems vandalų atžvilgiu. Kiekvienas už savo juodus darbus privalo atsakyti.

„Norėčiau pasakyti Kėdainių miesto gyventojams, kad viskas yra daroma jų labui. Daroma, kad žmonėms būtų patogiau, kad jie galėtų turiningai ir gražiai praleisti laisvą laiką. Norėčiau

paprašyti, kad neniokotume, o jei pamatome, kad niokoja – sudrausmintume ir praneštume“, – prašo A. Krivičius.