Pasak savivaldybės, parko atnaujinimo projektas užstrigo dėl ankstesnio rangovo sutarties pažeidimų.

„Statybų bendrovė „LitCon“ atliko nemažai darbų, tačiau nesilaikė terminų ir kitų įsipareigojimų, neištaisė akivaizdaus broko. Dėl to sutartis galiausiai nutraukta. Už netinkamus darbus miestas nemokėjo, o defektams šalinti iš buvusių rangovų paimta 100 tūkst. eurų“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Pakoregavus techninį projektą paskelbtas naujas pirkimo konkursas, jį laimėjo bendrovė „Autokausta“.

„Autokausta“ privalės ne tik pratęsti pradėtus darbus, bet ir ištaisyti buvusios įmonės paliktus defektus. Dabar visos pirkimų procedūros ir teisiniai ginčai baigti. Tikimės, kad nuo šiol viskas vyks sklandžiai ir pagal planą, o darbai prasidės jau ankstyvą pavasarį“, – pranešime cituojama Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Santakos parko rekonstrukcijos darbai dėl popiežiaus Pranciškaus vizito Kaune planuoti dviem etapais: per pirmąjį – sutvarkyti krantinę ir susidėvėjusią parko infrastruktūrą, o antruoju – stadioną ir jį supančią aplinką.

Buvę rangovai „LitCon“ atnaujino pagrindinį pėsčiųjų bei dviračių taką, sutvarkė pakrančių takelius, išklojo krantinės šaligatvius. Nemuno pašonėje atnaujinti lauko inžineriniai tinklai, išklota betono danga bei įrengtos atraminės sienelės. Už tai pilnai atsiskaityta.

Naujajam rangovui teks perkloti akmeninį Nemuno krantinės grindinį, koreguoti neregių vedimo sistemą atnaujintame pėsčiųjų take bei kitus trūkumus. Atlikus šias korekcijas, bus tęsiami ir kiti suplanuoti rekonstrukcijos darbai.

Parko rekonstrukciją tikimasi baigti iki 2022 metų.