Kaip komentavo Kauno miesto Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė, Kaunas pritaria ir palaiko Policijos generalinio komisaro pasiūlymus – riboti patekimus į pagrindines miestų aikštes arba užgesinti Kalėdų egles.

Prieš dvi savaites miesto valdžia nutarė, kad Naujųjų sutiktuvės, kaip ir Šv. Kalėdos, šiemet Kaune bus kitokios. Skirtingai nei įprastai, didžiules žmonių minias pritraukdavęs naujametinis vakarėlis Rotušės aikštėje nevyks. Miestas atsisako ir šioje vietoje būdavusių tradicinių fejerverkų.

Siekiant užtikrinti gyventojų saugumą ir rūpinantis visuomenės sveikata, Naujųjų metų išvakarėse numatyta fizinėmis priemonėmis riboti patekimą į Rotušės aikštę tiek pėstiesiems, tiek ir automobiliams. Tai tęsis nuo gruodžio 31 d. 20 val. iki sausio 1 d. 8 val.

Atsižvelgiant į šiandieninę situaciją, savivaldybė primygtinai ragina visus atsisakyti idėjos Naujųjų naktį eiti iš namų ir rinktis viešosiose miesto erdvėse.

Miestas atitinkamai planuoja sustiprinti šventinę atmosferą simboliniais naujametiniais fejerverkais skirtingose, tačiau iš anksto neskelbiamose miesto vietose, kad tai būtų patogiai matoma pro namų langus ar balkonus. Tokių lokacijų numatoma iki dešimties.