Vietos seniūnija sako, kad ir šie darbai dar ne pabaiga, mat planų į ateitį dar yra, tad ilsėtis nėra kada.

Reikėjo vizijos

„Vos tik man pradėjus dirbti Krakių seniūnu ne kartą iš žmonių girdėjau raginimus ir prašymus, kad reikia tvarkyti miestelio žaliąsias zonas.

Žinoma, mano ir žmonių nuomonė sutapo, tačiau buvo ir kitų darbų, kuriuos nedelsiant turėjome vykdyti, be to, nenorėjome visko daryti paskubomis, norėjome gražaus, kokybiško ir ilgalaikio projekto“, – kalbėjo Krakių seniūnas Ernestas Barčas.

Prireikė specialisto

Nors seniūnijos vyrai savo rankomis kasdien atlieka daugybę įvairiausių darbų, tačiau šį kartą teko kreiptis pagalbos į apželdinimo srities specialistus.

„Visgi mes nesame visų galų specialistai, o kadangi norėjosi, kad Krakių vaizdas pasikeistų iš esmės, į pagalbą pasikvietėme šios srities specialistę, žinomą želdinių dizainerę.

Džiugu pranešti, kad Giedrė Adomaitytė tapo viena iš Krakių miestelio apželdinimo projekto autorių. Darbas atliktas išties profesionaliai“, – sakė seniūnas.

Vaizdas pasikeitė

Krakių miestelio centre, prie autobusų stotelės, prie miestelio seniūnijos pastato įrengtos šiuolaikiškos žaliosios zonos. Išties rudenį atlikus visus darbus – išdirbus ir sutvarkius žemę, įrengus žaliąsias zonas, pasodinus augalus – Krakių miestelis atsiskleidė visai kitomis spalvomis.

Tačiau seniūnas žmones ragino dar luktelėti, mat galutinai projektas turėjo būti užbaigtas įrengus apšvietimą.

Apšvietimas buvo tarsi uoga ant torto, kuri vainikavo visą ilgą darbą. Darbas atliktas tikrai nelengvas, mat prireikė ir galvą pasukti, ir fiziškai padirbėti. Daugumą darbų atlikome savo jėgomis“, – pasakojo E. Barčas.

Dar ne pabaiga

Seniūnas sako, kad tiek miestelyje, tiek visoje seniūnijoje darbų buvo, yra ir bus. Kasdien nauji iššūkiai, nauji džiaugsmai, nauji vargai.

„Darbų turime tikrai nemažai, planų turime dar daugiau. Nuolat bendraujame su savivaldybe, tariamės, ieškome geriausių sprendimų. Visuomet pataria ir pagelbėja meras ir administracijos direktorius.

Labai gaila, kad prieš Naujuosius metus negalėsiu susitikti su gyventojais ir aptarti darbų, džiaugsmų ir problemų. Tačiau tikrai išklausysiu nuotoliniu būdu, atsakysiu į rūpimus klausimus.

Krakėse darbų dar yra daug, apie juos gyventojus informuosime artimiausiu metu“, – pažadėjo seniūnas.