Neseniai dar du didelius miesto kvartalus Kėdainių miesto seniūnija apsodino įvairiais medžiais.

Du mikrorajonai

Pavasarį nauji medžiai sužaliuos dviejuose Kėdainių miesto mikrorajonuose. Medžiai taip pat buvo ir bus sodinami ir kitose miesto vietose.

„Tai buvo bendra Kėdainių rajono savivaldybės ir miesto seniūnijos programa, kurios metu žaliuosius Kėdainių miesto plotus apsodinome medžiais. Ši programa dėl koronaviruso susivėlino, todėl šiemet mes spėjome pasodinti apie 300 medžių. Dar 200 medžių sodinsime pavasarį.

Dabar apsodinome du mikrorajonus – naujai rekonstruotus Liaudies ir Žemaitės. Taip pat medžiai buvo sodinami ir J. Basanavičiaus, Respublikos ir kt. gatvėse“, – pasidžiaugė miesto seniūnas Algirdas Krivičius.

Įvairių rūšių

Kėdainių miestas pasipuošė įvairių rūšių medžiais. Jų sodinimo vietos buvo kruopščiai parinktos, suderintos su reikiamomis instancijomis.

„Mieste sodinome keturių rūšių pušis. Taip pat sodinome klevus, beržus, maumedžius, šermukšnius, kukmedžius, raugerškius. Rudeninį sodinimą jau baigėme. Jau pati gamta mums liepė darbus sustabdyti.

Dabar laukiame pavasario ir darbus tęsime. Medžiai bus sodinami ir kituose mikrorajonuose, kitose miesto vietose“, – komentavo miesto seniūnas.

Visus metus

Priminsime skaitytojams, kad visus šiuos metus – pavasarį, vasarą ir rudenį mūsų mieste vyko daugybė akcijų, kurių metų įvairiose miesto vietose buvo sodinami medžiai.

Štai pavasarį entuziastingų kraštiečių dėka Kėdainių kraštas tapo dar žalesnis. Dvi dešimtys talkininkų prie „Vaivorykštės“ tilto pasodino net 102 pušeles. Prie savanorių būrio prisijungė ir Kėdainių rajono savivaldybė, kuri visokeriopai palaiko tokias gražias akcijas ir iniciatyvas.

Vietą pušelių sodinimui parinko atsakingi Kėdainių rajono savivaldybės ir miesto seniūnijos specialistai.

Negalima bet kur

Miesto seniūnas priminė, kad negalima medžių sodinti bet kur. Kadangi ne bet kuri vieta gali būti tinkama medžiams sodinti, specialistai analizuoja miesto planą.

„Reikia atsižvelgti, kad medis galėtų nevaržomai augti ir kerotis ir kad netyčia nesugriautų miesto infrastruktūros. Taigi specialistai atsižvelgia į suplanuotas žaliąsias zonas, įvertina esančius požeminius komunikacijų, vandentiekio, nuotekų, elektros ir kitų infrastruktūrų tinklus.

Kai medeliai prigis, jie tarnaus pavėsiui, žmonių poilsiui bei atokvėpiui, užstos priešais esančius namus ar akies nedžiuginančius pastatus“, – sakė A. Krivičius.