Tuo metu Kėdainių rajono savivaldybė šio kvartalo gyventojus ramina – skyrus finansavimą, kitąmet, tikėtina, „garadoko“ gyventojai galės džiaugtis visais patogumais.

Lauko tualetai

Vytautas pasakojo, kad Algirdo bei Parakinės gatvėje gyvena kelios dešimtys šeimų, kurių nariai priversti gyventi be šiuolaikiškų patogumų – be buitinių nuotekų tinklų.

„Vieni žmonės eina į lauko tualetus, kiti šiaip, kažkur į lauką, o ką žmonėms daryt? Tokiam technologijų amžiui gyvenam, o jaučiamės kaip viduramžiuose. Mums tikrai labai trūksta valdžios dėmesio“, – konstatavo žurnalistus išsikvietęs Vytautas.

Skęsta kiemai

Vytautas teigia, kad Algirdo bei Parakinės gatvių niekaip niekas neasfaltuoja, mat pirma reik nutiest tinklus, po to tik galima kalbėti apie gatvių asfaltavimą.

„Kol nėra nuotekų tinklų – gatvių mums niekas netvarko. Dabar taip ir gyvenam mieste su žvyruotomis gatvėmis. Sako, kad pirma nuotekas reikia tvarkyti. O kada jas tvarkys? Ar mes sulauksime?“, – aprodydamas gatveles ir siaurus įvažiavimus kalbėjo Algirdo gatvės gyventojas.

Blogas vardas

Vyriškis tikina, kad „garadokas“ dėl valdžios dėmesio trūkumo nuo seno yra užsitarnavęs prastą reputaciją.

„Aš nesakau, kad ši valdžia bloga. Tik mums atsibodo, kad visos valdžios vis žada, bet pažadų netesi. Kada gi mes gyvensime kaip ir kiti kėdainiečiai? Aš savo namo dalį mėginau parduoti, bet niekas neperka. Tik išgirsta, kad „garadokas“ ir ragelį padeda, net į kalbas nesileidžia. Tai va taip ir gyvename“, – atsiduso Vytautas.

Žada sutvarkyti

„Rinkos aikštė“ Vytauto nuogąstavimus perdavė Kėdainių rajono savivaldybei. Ši informavo, kad Kėdainių miesto individualių namų kvartalo Rūtų gatvelės, kuri yra miesto centre, gyventojai, tikėtina, jau kitąmet galės prisijungti prie centralizuotų nuotekų tinklų.

Iki šiol nuo 2000 metų čia buvo įvestas tik vandentiekis. Patogumais galės džiaugtis ir 1975 metais suformuotų Algirdo bei Parakinės gatvių gyventojai.

„Algirdo gatvės buitinių nuotekų tinklų įrengimas numatomas pagal skiriamą finansavimą. Šiems metams pinigų buvo skirta magistralinės linijos ir Rūtų gatvės tinklams.

Jei taryboje bus patvirtintas finansavimas, Algirdo ir Parakinės gatvių buitinių nuotekų tinklai bus įrengiami 2021 metais“, – paaiškino Statybos ir turto skyriaus vyriausiasis specialistas Robertas Baltrimavičius.