Atriedėjo praėjusiais metais

Į Kėdainių miesto Rasos gatvę sunkioji technika atriedėjo praėjusių metų rudenį. Į buvusio prekybos centro teritoriją praėjusią savaitę suvažiavo ekskavatoriai ir kita statybininkų sunkioji technika.

Buvo pastatyta teritoriją juosianti metalinė tvora. Rasos gatvėje esančio sklypo savininkai, bendrovė „Baltisches Haus“, sklypą išnuomojo bendrovei „Jonavos hidrotechnika“.

Ši teritorija laikinai skirta statybinėms medžiagoms sandėliuoti, kol aplinkinėse gatvėse bendrovė vykdys daugiabučių namų renovaciją, kiemų atnaujinimą.

Trupina betoną

Į miegamąjį rajoną statybos įmonė atsigabeno betono trupinimo įrangą ir pradėjo trupinti statybvietėje suvežtą betoną.

Ir nors dalis gyventojų skundė bei protestavo prieš tokią įmonės veiklą miegamajame rajone, tačiau nei vietos seniūnija, nei aplinkosaugininkai, atlikę patikrinimus, pažeidimų nenustatė.

Kada dings atliekų krūva?

Kėdainių miesto gyventojai klausinėja, kada gi bus išvežta didžiulė statybinių atliekų krūva iš Rasos gatvės bei kas šioje vietoje bus.

Kėdainių rajono savivaldybės administracija informuoja, kad statybinio laužo krūvos vietoje, palei Rasos gatvę, iki pat „Iki Cento“ parduotuvės, bus nutiestas naujas pėsčiųjų takas.

Takas bus tiesiamas iškart, kai tik bus išvežtos atliekos – šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje.

„Rasos gatvėje buvo ne tik atnaujinami seni šaligatviai, bet bus nutiesti ir nauji. Ten, kur šiuo metu yra išpiltos statybininkų medžiagos, taip pat bus įrengtas šaligatvis, iki šiol ten buvo žalioji zona, tačiau pėstieji vaikščiodavo per žolę, todėl nusprendėme viską padaryti taip, kad būtų patogu žmonėms“, – paaiškino savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.

Reikėjo atnaujinti

Darbus Rasos gatvėje atlieka skelbtą konkursą laimėjusi statybos įmonė „Donersta“. Ten, kur buvo įmanoma, bendrovė šaligatvius jau nutiesė.

„Šiuos šaligatvius atnaujinti tikrai reikėjo, nes jų būklė buvo prasta. Iki šiol jie buvo asfaltbetonio danga, kuri buvo sulūžinėjusi, suskilinėjusi. Dabar paklotos naujos plytelės, įrengta žalioji zona tarp takelio ir gatvės, šaligatvis pritaikytas negalią turintiems žmonėms.

Bus įrengta smulkioji architektūra – suoliukai ir šiukšliadėžės“, – dėstė administracijos direktorius.