Kauniečių teigimu, šįryt elektros tiekimas buvo nutrūkęs V. Krėvės prospekte, Partizanų gatvėje, Kalniečių gatvėje, Šiaurės prospekte ir kt. Portale eso.lt esantis elektros atjungimų žemėlapis taip pat nusidažė raudona spalva, čia buvo užfiksuoti gyventojų pranešimai apie elektros tiekimo sutrikimus.

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipęsis Dainavos mikrorajono gyventojas tvirtina, kad panašūs elektros gedimai savaitės bėgyje kartojasi nebe pirmą kartą, o nuotoliniu būdu dirbti tampa neįmanoma, ką kalbėti apie namuose besimokančius vaikus. Panašų nusiskundimą išreiškė ir Kalniečių mikrorajono gyventoja. „Jei jau per karantiną visus priverčia dirbti nuotoliniu būdu, galbūt galėtų užtikrinti nors normalų elektros ir interneto tiekimą?!“, – nuogąstavo skaitytoja.

Elektros sutrikimai Kaune

Kaip naujienų portalui nurodė „Ignitis grupės“ Ryšių su visuomene projektų vadovas Tadas Markevičius, šįryt keliuose Kauno mikrorajonuose dingusi elektra – trumpalaikis gedimas, o pusvalandžio bėgyje elektrą atgavo beveik visi vartotojai.

Pasak T. Markevičiaus, elektros dingimo problema buvo iš „Litgrid“, Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriaus, pusės. „Įvyko autotransformatoriaus atsijungimas, tačiau pagal turimus duomenis, elektros tiekimas buvo atstatytas per gerą pusvalandį. Atsijungimas stebimas 8.48 val., o 9.25 val. vartotojai jau turėjo elektros tiekimą.“