Už kaimo ribos

„Rinkos aikštės“ žurnalistui ūkininkas K. Šmigelskis pasakojo, kad padangas rado ne kokioje nuošalioje vietoje, o iškart už Keleriškių kaimo ribos.

„Radau šias padangas šįryt savo valdose. Net nežinau, kaip čia reikės elgtis, bet manau, kad pats jas turėsiu ir sutvarkyti. Nežinau, ar apsimoka ieškoti, kas čia išmetė, vis tiek niekas nieko nepasakys“, – nusivylimo neslėpė ūkininkas.

Ne pirmas atvejis

Beje, šiemet tai ne pirmas atvejis, kuomet Keleriškių kaimo apylinkėse randama išmestų padangų. Kovo mėnesį ties Šventoniškio kaimu Kėdainių miesto seniūnijos darbininkai, atvykę tvarkyti pakelės medžių, nustėro – pakelės ir laukai buvo užversti naudotomis automobilių padangomis.

Krūvos padangų gulėjo suverstos pakelėje, dalis jų buvo išmesta tiesiog laukuose, pakelės melioracijos grioviuose. Iš viso darbininkai suskaičiavo, kad tąkart į šį gražų gamtos kampelį teršėjai išmetė per du šimtus įvairiausių naudotų padangų.

Rūpinasi seniūnija

Jei padangos būna išmetamos privačioje valdoje – jomis turi pasirūpinti tų valdų šeimininkas, jei tai valstybinė žemė, jas surenka seniūnija.

„Surenkame tas padangas, kadangi jos yra bešeimininkis turtas ir išmestos tampa seniūnijos reikalu. Tik gaila, kad yra žmonių, kurie taip elgiasi. Jei kas žino ar turi kokios informacijos, kas taip atsikrato padangomis, prašome kreiptis į miesto seniūniją.

Tik kartu galime užkirsti kelią tokiems grubiems gamtos teršimo atvejams“, – sakė pernai padangų šiukšlyną pirmasis miesto pašonėje aptikęs miesto seniūnijos darbo organizavimo inžinierius Vytautas Petraitis.

Turite tvarkyti patys

Kėdainių rajono savivaldybė informuoja, kad nuo šių metų vasario 17 dienos miesto teritorijoje nebeliko didžiųjų atliekų konteinerių.

Žaliąsias atliekas iš gyventojų neribotai ir nemokamai priims Zabieliškio sąvartynas, o statybines atliekas nemokamai bus galima pristatyti patiems į surinkimo aikštelę mieste. Ten gyventojai gali pristatyti ir naudotas padangas.