Nors buvo žadėta, kad punktas pradės veikti jau šią savaitę, tačiau jo atidaryti nespėta – teks luktelti iki kitos savaitės. Be to, apsispręsta pakeisti ir mobiliojo koronaviruso tyrimų punkto vietą.

Iš pradžių norėta jį įrengti prie Priėmimo skyriaus, priešais ligoninėje įrengtą Karščiavimo kliniką, tačiau dabar jis veiks kitoje vietoje – priešais Pirminės sveikatos priežiūros centrą (PSPC).

Prie poliklinikos

Kaip „Rinkos aikštei“ sakė Kėdainių PSPC vadovė Audronė Rimkevičienė, gerai išanalizavus situaciją, nuspręsta mobilųjį punktą įrengti kitoje vietoje.

„Atidžiai išnagrinėjus visas galimybes pamatėme, kad priešais Karščiavimo kliniką įrengus mobilųjį tyrimų punktą, tektų uždaryti visą didžiąją automobilių stovėjimo aikštelę. Dabar nuspręsta, kad mobilusis punktas bus įrengtas priešais polikliniką.

Privažiavimas prie „Camelia“ vaistinės liks, o likusi aikštelės dalis bus mobiliojo punkto teritorija“, – informavo A. Rimkevičienė.

Kitą savaitę

PSPC vadovė sakė, kad jau šeštadienį į Kėdainius turi būti atgabentas angaras, pirmadienį bus atvežti konteineriai. „Jei viskas vyks sklandžiai, mobilusis punktas bus atidarytas antradienį. Na, vėliausiai – trečiadienį“– žadėjo A. Rimkevičienė.