„Artėjant gražiausioms žiemos šventėms įsibėgėja miesto puošimo darbai. Išskirtinės dekoracijos nutūps ant miesto tiltų, gatvių apšvietimo stulpų, senamiesčio erdvėse, Santakos parke ir t.t. Atgimusi Laisvės alėja šiemet kauniečius pasitiks šviesesnė, čia augančiose liepose sužibs naujos lempučių girliandos.

Pilnai miestą planuojame papuošti iki lapkričio 28 d., kuomet bus įžiebta pagrindinė Kauno eglė. Šventinės dekoracijos visu grožiu atsiskleis sutemus – nuo šios savaitės jos pamažu sužibs miesto erdvėse. Nors šiemet šventės bus kitokios nei įprastai, jos tikrai bus ne mažiau šviesios ir jaukios“, – apie naują miesto apšvietimą portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus Projektų vadovė Urtė Povilaitytė.

Šią savaitę „Kas vyksta Kaune“ taip pat informavo ir apie pagrindinę miesto aikštę – Rotušę ir kaip ji atrodys Kalėdiniu laikotarpiu. Miestiečiai jau gali žvilgtelėti, kokie papuošimai nutūps ant pagrindinės miesto eglės šiais metais.

„Mano užduotis yra kuo labiau išnaudoti visas aikštės erdves, kad žmonės galėtų džiaugtis nuotaika, laikydamiesi saugių atstumų. Aikštėje bus ir daugiau instaliacijų, prie kurių galima bus fotografuotis.

Labai norėtųsi, kad žmonės išliktų sąmoningi, nesiburiuotų, juk laikas ilgas – spėsime visi aplankyti ir pasigrožėti eglute“, – apie artėjančias šventes anksčiau kalbėjo, Kauno Kalėdų eglutės kūrėja, Jolanta Šmidtienė.