Išgirdo triukšmą

Atokiame Pikelių kaime gyvenanti Sirjatavičių šeima naktį tvarte išgirdo triukšmą. Šeimos galva Boguslovas Sirjatavičius nuėjo pažiūrėti, kas ten dedasi. Vos tik įėjęs į tvartą vyras nustėro – ten buvo kiaunė, daugybė vištų buvo papjautų, o ji darbavosi toliau.

„Viskas vyko apie pirmą valandą nakties. Daug vištų jau buvo papjauta, o kiaunė tvarte tiesiog ėdė vieną. Vyras pašaukė mane. Ir jūs nepatikėsit, kas dėjosi toliau.

Aš pagriebiau vištą, o ji nepaleido, tempė į save. Aš vištą tempiu į save, o ji – į save. Kovėmės dėl vištos. Sunku patikėti? Gaila, kad nesugalvojau telefonu nufilmuoti to vaizdo“, – atsiduso vištą iš kiaunės nasrų išplėšti bandžiusi Pikelių gyventoja Janina Sirjatavičienė.

Įsliūkino į narvą

Dar keistesni dalykai dėjosi vėliau. Kiaunė pati įlindo į narvą ir… pasidavė ūkio šeimininkams. Kodėl ji taip elgėsi? Atsakymas gali būti paprastas – žmonės mano, kad kiaunė yra naminė.
„Aš atsinešiau kačių transportavimo narvą, o ji tik šast ir įlindo į jį pati. Man liko tik uždaryti narvą. Atrodo, kad ji pratusi narve būti, pati į jį įlindo.

Mes manome, kad ši kiaunė yra naminė, žmonės ją augino, gal ji pabėgo, gal ją išmetė, bet ji visiškai nebijo žmonių. Jei mes ją būtume paleidę – kitą naktį būtų pasidarbavusi kaimynų tvarte, to juk tikrai nenorime“, – kalbėjo ponia Janina.

Geros širdies žmonės

Sirjatavičiai – geros širdies žmonės, per daug ant nenaudėlės kiaunės nepyksta, supranta, kad tai laukinis žvėrelis ir taip elgiasi tiesiog instinkto vedamas.

„Priglaudėme mes ją, juk paleisti negalime. Kitą dieną jau skubėjau į miestą pirkti jai maisto. Vyras jai jau ir namus įrengė. Esu priglaudusi kačiukų, šuniukų, tad galiu priglausti ir kiauniukę.

Papjautas vištas vyras išvežė į mišką lapėms, o vištų naujų pirkti nereikės, turime dar jaunų, jau greit pradės dėti kiaušinius, tad be kiaušinių tikrai neliksime“, – geros nuotakos neprarado kiaunės išpuolį patyrusi ponia Janina.

Labai miela

Sirjatavičių dukra Dovilė Šlikė labai norėtų kiaunę priglausti pas save, bet ji ir taip turi daug augintinių, todėl žvėrelį paliks prižiūrėti tėvams. „Kiaunė labai graži, labai gražus jos kailiukas, blizga visas. Ji labai miela, neagresyvi visai. Tikrai meilus gyvūnėlis“, – sakė D. Šlikė.