Ne paslaptis, kad P. Kalpoko gatvę uždarius viaduko rekonstrukcijai, didesnis transporto priemonių srautas tenka Kapsų gatvei.

Tačiau akmenimis grįsta gatvės dalis dėl prieš metus vykusios nuotekų sistemos rekonstrukcijos buvo sugadinta, o sutvarkyti žalos nebuvo imtasi. Dėl to vairuotojai besinaudojantys šia apylanka gali net tik susigadinti savo automobilį, bet ir potencialiai nugarmėti nuo šlaito.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ dėl šios situacijos susisiekus su Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėju Aloyzu Pakalniškiu, jis nurodė, kad kol kas remontuoti nurodytos Kapsų gatvės atkarpos nežadama. Vis dėl to, tikimasi, kad iki lapkričio mėnesio pagrindiniai darbai Kalpoko gatvėje bus baigti.

„Kadangi yra uždarytas eismas Kalpoko g., siūlome gyventojams rinktis kitus apvažiavimus. Kol kas nėra galimybės remontuoti labai prastos kokybės, akmenimis grįstos Kapsų g. atkarpos. Šios atkarpos remontui reikėtų rengti techninį projektą ir kapitališkai remontuoti gatvę. Labai atsiprašome gyventojų patiriant sunkumus. Tikimės, kad iki lapkričio didžioji dalis darbų bus baigta ir laidumas sankryžose padidės“, – komentavo skyriaus vedėjas.

Tiesa, rekonstrukciją stebintys miestiečiai pastebėjo, kad jau savaitė prie viaduko nevyksta darbai, tad panašu, kad eismo apribojimai užsitęs kiek ilgiau.