Autobusas kursuos 29G maršrutu. Pasak bendrovės „Kauno autobusai“, planuojama, kad iki šių metų pabaigos į gatves išvažiuos bent 50 naujųjų autobusų, visos transporto priemonės miestą turėtų pasiekti iki 2021 metų gegužės.

„Dar prieš penkis metus tik svajoti galėjome, kad sugebėsime pasiūlyti tokios paslaugos kokybę mūsų miesto gyventojams ir svečiams. Esu įsitikinęs, kad po kelių metų, įgyvendinus visus pagrindinius projektus, mūsų miesto viešasis transportas bus vertinamas ne tik kauniečių, bet ir rodomas kaip pavyzdys visame regione,“ – sako „Kauno autobusų“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

100 keleivių talpinančiame autobuse įrengti du ekranai su informacija keleiviams, šildymo ir kondicionavimo sistemos, keleivių saugumą užtikrins keturios vaizdo kameros, sėdynės autobusuose padengtos Lietuvoje pagamintu ilgaamžišku, lengvai valomu ir specialiai viešajam transportui sukurtu vilnos audiniu, kuris papildomai padengtas antibakterine danga.

Autobuso salone keleiviai ras ir USB jungtis telefonų įkrovimui.

Jame yra 28 sėdimos ir 72 stovimos vietos bei vieta vežimėliui.

Autobusuose įrengti vaizdo registratoriai fiksuos kelių eismo pažeidimus bei leis lengviau nustatyti ir surasti taisyklių pažeidėjus.

Autobusas varomas moderniausiu EURO 6d emisijos standartą atitinkančiu varikliu su hibridine elektrine pavara.

Pasak „Kauno autobusų“, hibridinė pavara užtikrins tylius sustojimus, mažesnes kuro sąnaudas ir ženkliai mažesnį poveikį aplinkai. Autobuso variklis stotelėse užges. Skaičiuojama, kad ši technologija leis sudeginti iki trečdalio mažiau kuro, lyginant su senaisiais bendrovės autobusais.

Anksčiau skelbta, kad naujieji autobusai pakeis daugiau kaip pusę „Kauno autobusų“ autobusų parko.

Šiuos autobusus už 23,5 mln. eurų be PVM „Kauno autobusai“ įsigijo iš MAN atstovo Lietuvoje bendrovės „Adampolis“.

Pernai „Kauno autobusai“ už 2,8 mln. eurų iš bendrovės „Silberauto“ įsigijo 30 naujų mažos talpos autobusų, o dar metais anksčiau iš Lenkijos bendrovės „Solaris Bus & Coach S.A.“ už 29,4 mln. eurų įsigijo 85 naujus troleibusus.