Rugsėjo 29-osios rytą į darbą atėję akademijos darbuotojai nustėro, pamatę, kas įvyko naktį. Praėjusią savaitę baigtas montuoti ir kieme pastatytas ekspozicinis orlaivis „Wilga 35A“ pasitiko išplėštas ir apgadintas. Darbuotojai spėja, kad išdaužę stiklus vagys pateko į lėktuvėlio vidų, kažkokiu būdu atsirakino duris ir jas tiesiog išlupo. Greičiausiai durys išvilktos ir perkeltos per vartus, nes jų pusėn veda stiklų duženos.

Norėta nuimti ir lėktuvėlio propelerį, nes jis pasuktas kita kryptimi, bet įsibrovėliams galbūt pritrūko laiko.

Darbuotojų manymu, tokios įžūlios vagystės motyvas galėjo būti vienas – priduoti metalines lėktuvėlio konstrukcijas į metalo laužą.

Įsilaužta taip pat ir į senąjį akademijai priklausiusį sraigtasparnį. Jį saugo apsaugos agentūra, tačiau kodėl nesuveikė signalizacija, dar aiškinamasi. Naujai į akademiją atkeliavusiame orlaivyje signalizacija dar nebuvo pajungta.

„Didžiausias ir neįkainojamas nuostolis – durys, nes dabar tokių orlaivių niekas nebegamina. Vienintelė išeitis – ieškoti kito tokio paties modelio lėktuvo, kad tiktų durys. Svyra rankos, nes šis lėktuvėlis buvo skirtas vaikų edukacijoms. Spalio 9 dieną planuojame šio orlaivio atidarymo šventę“, – kalbėjo Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijos skyriaus vedėja Kristina Virgayle.

Kol įvykį aiškinsis policija ir bus nustatomi patirti nuostoliai, vaikų aviacijos akademijai praverstų ir visuomenės pagalba. Galbūt ką nors matėte ar girdėjote, galbūt pastebėsite į metalo laužo supirktuvę atgabentas orlaivio kabinos duris. Įstaigos tel.: 8 347 55886, 8 670 31327.