„Gyvename vienkiemyje, į kurį atsikėlėme prieš aštuonerius metus. Nusipirkę sodybą, radome atliekų konteinerį, į kurį mums tilpdavo tik pora šiukšlių maišų, o dar krūvą maišų kraudavome šalia. Atliekos iš mūsų vienkiemio vežamos kartą per mėnesį, jas mašina surenka nuo keliuko, kuris nuo mūsų sodybos – apie 200 metrų. Nutiko taip, kad konteineris vieną naktį tiesiog dingo, tad šiukšles maišais kraudavome į automobilio bagažinę ir kartą per mėnesį palikdavome atliekų vežėjui. Galite įsivaizduoti, kaip atokioje vietoje maišus per naktį išdrasko laukiniai gyvūnai, paukščiai, kokia netvarka aplink.

Mes darėme daug, kad išspręstume šią problemą. Nuolat skambindavau atliekų vežimo įmonei, prašydavau didesnio atliekų konteinerio. Žadėjo, tačiau konteinerio nesulaukėme. Mums įkyriai siūlė mažesnį (240 l) atliekų konteinerį, tačiau jo nepakanka. Siūlė rūšiavimo konteinerius, bet mes nesukaupiame daug rūšiavimo atliekų. Kodėl, jei mokame mokestį už atliekų vežimą, negalime gauti paslaugos – didesnio konteinerio? Šeima didelė, be to, priimame nakvynei piligrimus, tad atliekų susikaupia.

Galiausiai, kai nusibodo laukti, kreipiausi į savivaldybės administracijos Bendrąjį skyrių, kurio specialistams padedant, po metus trukusių prašymų, mums galiausiai atvežė didelės talpos konteinerį. Negalėjau patikėti savo akimis, taip apsidžiaugėme! Deja, džiaugsmas greitai išgaravo. „Naujasis“ konteineris sulamdytas, neužsidaro dangtis, skylėtas.

Tai nuvilia. Toks įspūdis, kad jei žmonės gyvena kaime, tai jiems nieko nereikia, net tokios elementarios paslaugos…“

Į skaitytojos pastabas rugsėjo 24 d. atsakė Kėdainių rajono savivaldybės mero patarėja ryšiams su visuomene Jorūnė Liutkienė:

„UAB „VSA Vilnius“ Gailiakaimyje, Josvainių seniūnijoje 2020 m. rugsėjo 10 d. pastatė bendro naudojimo mišrių komunalinių atliekų konteinerį. Gyventoja 2020 m. rugsėjo 11 d. atsiuntė konteinerio nuotrauką, kuris techniškai netvarkingas (konteinerio dangtyje skylė). Šią savaitę konteineris bus pakeistas į techniškai tvarkingą.

Mero patarėjos atsakyme individualių namų gyventojai, kurie jau pavargo laukti rūšiavimo konteinerių, taip pat informuojami, kad paskutinę rugsėjo savaitę Kauno regiono atliekų tvarkymo centras planuoja paskelbti „Komunalinių atliekų sraute susidarančių pakuočių bei popieriaus atliekų rūšiuojamojo surinkimo Kėdainių rajono savivaldybės teritorijoje ir jų vežimo paslaugų pirkimą“. Pirkimo procedūroms pasibaigus ir nustačius laimėtoją, pasirašius sutartį gyventojai bus aprūpinti 6 000 pakuočių atliekų konteinerių ir 12 000 stiklo atliekų konteinerių.“

Kai publikacija buvo parengta, sužinojome, jog naujas konteineris vietoje skylėto buvo atgabentas labai operatyviai.