Rodos, jog miesteliai nyksta, tame pačiame Žaiginyje – užvertos dviejų mokyklos pastatų duris, tačiau Raseinių rajone neužkalami jų langai, bet intensyviai ieškoma, kaip trūkumus ištiesinti ir paversti potencialiais privalumais, o gal net ir grąžinti truputį prislobusią gyvybę mažiesiems miesteliams, rašoma pranešime spaudai.

Tad rugsėjo 5–6 d. Žaiginyje Šiluvos teatro bienalės kontekste įvyks unikali dviejų kultūrinių renginių sintezė – Šeiko šokio teatro šokio ir muzikos instaliacija „Kontaktas“ bei simultaniškai greta – vietinių Raseinių rajono kūrėjų Andriejaus Radčenko ir Ryto Germanavičiaus fotografijos darbų paroda „Žmogiškoji prigimtis“.

Tai dviejų Raseinių rajono vietos kūrėjų ieškojimai, kurių meninė sintezė rodos tėra galima dėl to, jog naudojama fotografijų technika. Šįkart Andriejus objektyvo žvilgsnį telkia į žmogų bei jį supančią aplinką, tuo tarpu Rytas visą kūrybinį dėmesį paskiria gamtai. Tačiau būtent tai ir tapo inspiracija atskleisti kiek pritilusį žmogaus ir gamtos dialogą, pažvelgti į teigiamas Žmogiškosios prigimties puses. Juk mes esame prisirišę ne tik prie tobulėjančių technologijų, nuolatinio progreso ir vartotojiško greičio. Savyje mes intuityviai vis dar turime troškimą mąstyti apie mus supančią aplinką, galų gale, apie savo paties egzistenciją, mūsų kaip žmonijos būtį.

Rugsėjo 5 d. 17:30 val. buvusioje Žaiginio Pranciškaus Šivickio pagrindinėje mokykloje parodos „Žmogiškoji prigimtis“ atidarymas, o nuo 18:00 val. senojoje mokykloje įvyks Šeiko šokio teatro garso, šviesų, judesio aplinkos laboratorija bei spektaklis „Kontaktas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)