Pabiro grūdai

Nelaimė vilnietį ištiko dar važiuojant Kauno gatve Kėdainių miesto link. Grūdai po truputį iš puspriekabės vis byrėjo, kol galų gale Šėtos, Kauno ir Tilto gatvių sankryžoje vairuotojas pastebėjo, kad kažkas ne taip. Vyriškis sustabdė „Scania“ vilkiką ir nubėgo žiūrėti kas darosi.

Pamatęs, kokios košės privirė, jis griebėsi už galvos, nežinojo, ką daryti, kur kreiptis. Netrukus pro šalį važiavę žmonės dėl ant kelio pabirusių grūdų informavo Bendrąjį pagalbos centrą, o šis pranešė tarnyboms.

Padėjo nepažįstami

Kol vilkiko vairuotojas laukė kelininkų, pamatę į nelaimę patekusį žmogų, sustojo ir kiti vairuotojai. Viena jų – kėdainietė Valerija Volkovaitė Špokienė suprato, kad žmogus pateko į tikrai labai nemalonią situaciją. Pamačiusi, kad vilkiko vairuotojas šluoja nuo kelio grūdus, negalėjo pravažiuoti pro šalį.

„Aš jam suvežiau kibirus, šluotas, maišus. Juk jis svetimam mieste, nieko nepažįsta. Sakė, iš Vilniaus atvažiavo. Aš jį raminau, sakiau, kad padėsiu. Tiesiog negalėjau nesustoti. Policininkai taip pat sustojo, jie sakė paskambins kelininkams, kad jam padėtų. Aš ir dar vieną moterį atvežiau, kad padėtų šluoti grūdus ir krauti į maišus. Paskui dar važiavau į parduotuvę maišų pirkti. Nieko negalvojau, tiesiog norėjau padėti žmogui. Esu įsitikinusi, kad Dievas už gerus darbus žmonėms atlygina“, – „Rinkos aikštės“ žurnalistui sakė kalbinta geradarė V. Volkovaitė Špokienė.

Pagelbėjo kelininkai

Netrukus į nelaimės vietą sugužėjo gausybė bendrovės „Kelių priežiūra“ Kėdainių kelių tarnybos darbuotojų. Kelininkai atvyko su specialiais traktoriais, krautuvais, įranga, skirta kelio dangai valyti.

Jie ne tik nuvalė kelio ruožą, bet ir ištiesė pagalbos ranką nelaimėliui vilniečiui – sutvarkė vilkiko puspriekabę, kad daugiau iš jos grūdai nebebyrėtų. Vilnietis rusakalbis vilkiko vairuotojas nuoširdžiai stebėjosi kėdainiečių gerumu ir jiems dėkojo.