Savivaldybės prašymu

Nors orai kiek atvėso, tačiau ir šią savaitę į Kėdainių miesto gatves vėl išriedėjo vandens cisterną traukiantis traktorius.

Šį kartą laistomos ne tik pagrindinės miesto gatvės, bet ir mažesnės – Josvainių, Rasos, Mindaugo. Laistomi ir Rasos gatvės kiemai, mat šioje gatvėje virte verda statybos darbai ir dėl to kyla labai daug dulkių.

Visus darbus atlieka miesto seniūnija Kėdainių rajono savivaldybės prašymu.

Daugiau nei mėnesį

Kėdainių miesto gatvės laistomos jau daugiau nei mėnesį. Tai daroma todėl, kad ilgą laiką mūsų mieste kietųjų dalelių normos ore buvo viršijamos.

Kiek anksčiau keletą dienų iš eilės nustačius kietųjų dalelių ribinės vertės viršijimą į pagalbą buvo pasitelkti ir ugniagesiai.

Kėdainių rajono savivaldybės prašymu Pramonės ugniagesių komanda specialiu tirpalu, kuris nusodina kietąsias daleles, laistė automobusų laukimo paviljonus, teritorijas aplink juos. Taip siekiama saugoti asmenų, laukiančių viešojo transporto, sveikatą.

Jei tik prireiks – ir vėl ketinama prašyti ugniagesių pagalbos.

Tiria nuolat

Siekiant įvertinti, kokiu oru kvėpuoja dauguma Lietuvos gyventojų, oro kokybės tyrimai atliekami didžiausiuose šalies miestuose ir tokiuose pramonės centruose, kaip Kėdainiai, Jonava, Mažeikiai, Naujoji Akmenė, kur įsikūrę stambūs pramonės objektai.

Aplinkos apsaugos agentūra nuolat informuoja Kėdainių rajono savivaldybę apie Oro kokybės tyrimų stoties užfiksuotus duomenis, o savivaldybė savo ruožtu priima atitinkamus spresndimus, kaip situaciją spręsti.