Sena problema

Dažnas vairuotojas, palikęs savo automobilį per naktį prie Kėdainių „Senukų“ prekybos centro, ryte rasdavo už valytuvo parduotuvės administracijos užkištą raštelį, kuriame geranoriškai buvo prašoma naktimis automobilių aikštelėje nestatyti.

Deja, į tokius prašymus atsižvelgdavo ne visi vairuotojai. Labai dažnai atsirasdavo tokių, kurie, nepaisydami įspėjimų, vis tiek savo automobilius per naktį palikdavo aikštelėje prie parduotuvės.

Leido pastatyti

Kėdainių „Senukų“ administracija kreipėsi į Kėdainių rajono savivaldybės Saugaus eismo komisiją su prašymu leisti pastatyti ženklus, nurodančius automobilių stovėjimo laiką.

„Ši problema buvo žinoma jau gerokai anksčiau. Dar pernai į mus kreipėsi parduotuvės administracija ir mes jų prašymą patenkinome.

Kadangi ši aikštelė yra jų privati, tai jie savo lėšomis turėjo pasistatyti specialius ženklus. Šie ženklai galioja. Dabar aikštelėje automobilius leidžiama pastatyti nuo 6 valandos ryto iki 22 valandos vakaro. Naktimis aikštelė turi būti tuščia“, – paaiškino savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.

Ne naujiena

Tai, kad prekybos centrai naktimis draudžia jų privačiose stovėjimo aikštelėse gyventojams laikyti automobilius, nėra jokia naujiena nei Lietuvoje, nei Kėdainiuose.

Prieš keletą metų automobilius naktimis savo aikštelėse gyventojams uždraudė laikyti prekybos centro „Maxima“ administracija.

Tuomet žiniasklaidai buvo paaiškinta, kad palikti automobiliai trukdo žiemą atlikti sniego valymo, o vasarą – šiukšlių šlavimo ir valymo darbus.