„Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnams, vykdantiems savo pareigą visuomenei, reikalinga ne tik moderni technika, bet ir kokybiškos darbo sąlygos. Džiugu, kad po pastato rekonstrukcijos ugniagesiai gelbėtojai galės dirbti šiuolaikiškoje ir specialiai jiems pritaikytoje darbo aplinkoje“, – sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Planuojama, kad po rekonstrukcijos dviejų aukštų, kiek daugiau nei tūkstančio kvadratinių metrų statinio, esančio Elektrėnų g. Kaune, fasadas bus atnaujintas, apšiltintas, pastate įrengtos buitinės patalpos, poilsio zona, klasė, sporto salė. Pamainos patalpos bus įrengtos prie garažo, kad būtų kuo trumpesnis kelias iki tarnybinių automobilių. Taip pat patalpose bus įrengta informavimo sistema apie iškvietimus ir įvykius, kiti komunikaciniai tinklai. Specialiosios paskirties pastate bus įrengtos darbo vietos 17 darbuotojų.

Ugniagesių poreikiams bus rekonstruotas pastatas.

Numatoma darbų pabaiga – kitų metų trečiasis ketvirtis. Rekonstrukcijos techninį projektą parengė UAB „Medstatyba“.

„Spartinant valstybės nekilnojamojo turto atnaujinimą, šiemet didesnį dėmesį skiriame tarnybų, užtikrinančių piliečių saugumą, poreikiams – be Kauno, planuojame pasirašyti rangos sutartį ir dėl priešgaisrinio depo ir garažo rekonstrukcijos Vilniuje, taip pat gauti statybos leidimą policijos komisariato statyboms Sietyno gatvėje, Vilniuje“, – sako Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Rekonstruojamame pastate šiuo metu dirba Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos III komanda. Kad būtų užtikrintas gyventojų ir įstaigų saugumas, vykdoma ekstremalių situacijų prevencija, komanda ir toliau nepertraukiamai dirbs. Tam, kaip teigia Turto bankas, teritorijoje bus įrengtas laikinas statinys – palapinė transportui bei užtikrintas laisvas praėjimas ugniagesiams.

Sutartis su bendrove „Statybos ritmas“ pasirašyta po viešųjų pirkimų konkurso, kuriame įmonė pateikė ekonomiškai naudingiausią 1 693 879 eurų (su PVM) vertės pasiūlymą. Iš viso gauti 7 pasiūlymai dėl pastato rekonstrukcijos, po kvalifikacinio vertinimo svarstyti penki iš jų.

Šiemet Turto bankas praneša užbaigęs du valstybės turto atnaujinimo projektus. Rekonstravus kelią Sakalinės kaime (Tauragės r.), pagerėjo susisiekimas su čia dislokuotu Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotasis pėstininkų batalionas. Taip pat užbaigtas administracinio pastato, esančio Vasario 16-osio g., Tauragėje, modernizavimas.

Turto bankas iš viso įgyvendina 18 valstybės turto atnaujinimo ir modernizavimo projektų, taip pat rūpinasi jam patikėtų pastatų remontais. Šiemet numatyta į atnaujinimo projektus investuoti 18 mln. eurų, į pastatų remontus – 5,2 mln. eurų, pastatų modernizacijos projektus – beveik 200 tūkst. eurų. Bendra Turto banko investicijų suma į viešojo sektoriaus pastatus 2020-aisiais sudarys per 23 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)