Šventės planus pakoregavo pandemija

Aludarių diena Kaune švenčiama ne pirmąjį kartą, tačiau tik šiais metais jos organizatoriams teko susidurti su naujais iššūkiais. Antrosios koronaviruso pandemijos bangos akivaizdoje nuspręsta šventę organizuoti, tačiau riboti jos dalyvių skaičių, o kai kuriuos renginius, pavyzdžiui nealkoholinio alaus degustaciją perkelti į virtualią erdvę.

Kaune minima tarptautinė aludarių diena

Šis renginys 17 val. tiesiogiai transliuojamas „Delfi TV“ eteryje. Su nealkoholinio alaus rūšimis bei jo skonio savybėmis supažindins ilgametę patirtį turintys Kaune įsikūrusio bravoro aludariai Giedrius Valančius ir Petras Sadovskis.

„Aludarių dienos šventė jau tapo Kauno miesto tradicija, žmonės jos laukia, todėl kasmet stengiamės juos nustebinti ir sugalvoti vis naujų pramogų. Šiemet užduotis buvo dar sudėtingesnė – turėjome surasti būdą, kaip į renginį, kuriame daugiausia gali dalyvauti tūkstantis žmonių, sutalpinti visus norinčius. Kūrybingos komandos dėka radome ne vieną sprendimą, leisiantį šių metų šventę padaryti išties išskirtinę ir, tikimės, didžiausią, kokia iki šiol yra buvusi“, – minėjo renginį organizuojančios bendrovės „Volfas Engelman“ vadovas Marius Horbačauskas.

Vengiant didesnės žmonių koncentracijos vienoje vietoje, aludarių dienos renginiai išskaidyti dideliame plote, – Senamiestyje bei Naujamiestyje.

Kaune minima tarptautinė aludarių diena

Visus kvietė atsigaivinti

Profesinės šventės proga Kauno aludariai kauniečiams ir miesto svečiams ne tik padovanojo gražią šventę, bet ir nemokamai vaišino savo produkcija.

Dviejose vietose, Vienybės aikštėje ir Karaliaus Mindaugo prospekte įrengtos nealkoholinio alaus pilstymo vietos, kuriose visi praeiviai buvo kviečiami atsigaivinti. Tai, jog gėrimas dalinamas nemokamai, kai kuriuos kauniečius itin maloniai nustebino.

Paskutinis aludarių dienai skirtos šventės akcentas – bendrovės „Volfas Engelman“ prieigose, Kaunakiemio gatvėje rengiama fiesta.

Kaune minima tarptautinė aludarių diena

Aludarių dienai paminėti pasirinktas Šv. Arnoldo vardadienis

Mintis švęsti Tarptautinę aludarių dieną kilo JAV žurnalistui Jay Brooks, kuris rašė apie alų. Pasigavęs jo idėją žurnalas „Beer & Brewer Magazine“ šia proga pradėjo rinkti geriausią vietos aludarį.

Aludarių dienai minėti buvo pasirinkta liepos 18-oji – šv. Arnoldo (šv. Arnulfo iš Metzo) vardadienis, nes šis šventasis kai kuriuose bažnyčios raštuose minimas kaip aludarių globėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)