Neslėpė pasipiktinimo

„Susirinkit savo vaikus! Ten maudytis yra uždrausta, kadangi labai pavojinga.

Praktiškai kiekvienais metais ten nuskęsta žmogus.

Toje vietoje susidaro labai dideli sūkuriai ir užtvanka nusodina daug atsišakojusių rąstų“, – paviešindama nuotrauką socialiniame tinkle rašė kėdainietė Vaida Nargelavičiūtė Piluckienė.

Matė suaugusieji

„Rinkos aikštei“ susisiekus su įvykio liudininke ši paaiškino, kad vaikų būrys maudėsi Nevėžio upėje nuo Kauno gatvės pusės, o ne nuo miesto centro.

Moteris taip pat sakė, kad kitame krante buvo ir suaugusiųjų, kurie stebėjo vaikų kvailiojimus.

„Labai norėčiau, kad į šią problemą būtų atkreiptas dėmesys, taip būti tikrai negali“, – sakė neabejinga moteris.

Maudytis draudžiama

„Rinkos aikštė“ primena, kad šioje vietoje maudytis yra draudžiama. Anksčiau čia buvo ir specialūs ženklai, įspėjantys, kad maudytis draudžiama, tačiau, matyt, chuliganai juos suniokojo.

Tuo metu ugniagesiai gelbėtojai primena, kad vaikai neturi žaisti ten, kur galima netikėtai įkristi į vandenį. Tai gali būti prieplaukos kraštas, tiltas, status krantas.

Jie taip pat primena, kad draudžiama maudytis prie Skongalio gatvės esančioje Nevėžio upės užtvankoje.

Aukų pareikalauja dažnai

Ši Nevėžio užtvanka žmonių aukų pareikalauja beveik kasmet, o didžiausios nelaimės įvyko 1998 ir 2007 metais.

1998-aisiais šioje vietoje nuskendo net du užtvanką įveikti bandę Lenkijos baidarininkai, o gelbėtojams teko iš vandens traukti didelę grupę lenkų turistų.

2007 metų pavasarį šioje vietoje skendusį berniuką gelbėjęs drąsus vyras pats pražuvo pavojinguose sūkuriuose. O kiek dar Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai bei neabejingi liudininkai žmonių išgelbėjo, ir suskaičiuoti būtų sunku.

Ar bus imtasi priemonių?

„Rinkos aikštė“ kreipėsi į Kėdainių rajono savivaldybę ir perdavė gyventojų nuogąstavimus. Taip pat perduota vietos gyventojų turima informacija.

Ar savivaldybė ar kitos atsakingos institucijos imsis kokių nors priemonių, sužinosime netrukus. Apie tai „Rinkos aikštė“ žada informuoti kituose laikraščio numeriuose.