Padegtas tyčia

Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius spėjo, kad tiltas buvo padegtas tyčia. Itin drėgnas oras mažina netyčinio užsidegimo prielaidą iki visiškai minimalios.

„Panašu, kad padegimas tyčinis. Tiltas nuo kokios cigaretės tikrai negalėjo užsidegti.

Sudegusi tilto dalis – nešančios konstrukcijos. Tiltas nesaugus, jis uždarytas. Gyventojus raginame rinktis aplinkinius kelius, tiltu naudotis kurį laiką tikrai nebus galima“, – komentavo A. Kacevičius.

Gesino du kartus

Į įvykio vietą atvykęs tyrėjas iš Prienų taip pat patvirtino rajono pareigūnų ir savivaldybės vadovų spėjimus – tiltas padegtas specialiai, net galima matyti, kur buvo piltas degusis skystis. Maža to, paaiškėjo, kad tiltą gaisrininkai gesinti turėjo du kartus. Užgesinus pirmąjį kartą, po kurio laiko tiltas vėl įsiliepsnojo.

„Galima daryti prielaidą apie piktybinį padegimą. Be žmogaus įsikišimo tiltas tikrai negalėjo suliepsnoti. Tiltas padegtas pusę keturių ryto. Matosi padegimo žymės, matosi, kur piltas skystis. Tyrėjas įvertino situaciją ir kaip specialistas pripažino, kad tiltas padegtas tyčia.

Kiek žinau, gaisrininkai vyko į įvykio vietą du kartus. Pirmiausia atvyko anksti ryte ir kaip ir užgesino ugnį. Bet, matyt, konstrukcijos toliau smilko, gal kokią žiežirbą vėjas pagavo, ir vėl tiltas įsiliepsnojo, tad teko gesinti antrą kartą“, – informavo rajono meras Valentinas Tamulis.

K. Kasparavičės nuotr.

Nusikaltimas – itin rimtas

Į įvykio vietą atvykę specialistai turės nustatyti tiltui padarytą žalą, tyrėjas taip pat pateiks išsamesnes išvadas. Savivaldybės administracijos direktorius neslepia – jei išties kažkas piktavališkai elgdamasis ketino sudeginti tiltą, tokio elgesio pasekmės būtų itin rimtos.

„Savivaldybė imsis visų priemonių, kad būtų išaiškinti galimi padegėjai. Samdysime tyrėjus ir situaciją analizuosime respublikiniu mastu – jeigu kažkas tyčia norėjo tiltą sudeginti, tai yra tikrai labai rimti reikalai.

Pareigūnai informuoti, kokių vaizdo stebėjimo kamerų medžiaga gali būti naudinga, bandant rasti padegėjus“, – kalbėjo A. Kacevičius.

Kam naudinga?

Pastaruoju metu Kėdainius purto nemalonumai. Vos spėjo nurimti panika dėl gyvsidabriu užteršto vandens, nutiko kita nelaimė, kuri tikrai sukels nepatogumo, pasipiktinimo ir nusivylimo bangą bendruomenėje.

Tiltas žmonėms yra itin reikalingas, jo remontas atsieis krūvą pinigų – o tos krūvos reikia būtent tada, kai finansinės pajėgos mestos į sveikatos sektorių ir bandymą sušvelninti karantino padarinius vietos verslui.

„Susidaro vaizdas, lyg kažkam labai reikėtų, kad Kėdainiai nuolat skambėtų neigiamame kontekste. Motinos dienos išvakarėse padegtas tiltas, rodos, kažkam norisi, kad žmonės būtų nepatenkinti, nuliūdę.

Tikrai kyla visokių minčių. Pirmiausia gyvsidabrio skandalas, dabar vėl.

Taip, anksčiau buvo keltas klausimas dėl to, kad tiltas reikalauja remonto. Dabar, kai tokia situacija ištiko, žinoma, tiltą reikės remontuoti skubos tvarka. Dirbsime, kad tiltas sutvarkytas būtų kaip įmanoma greičiau, juk tiltas žmonėms labai reikalingas“, – žadėjo V. Tamulis.