„Granitinė danga šioje vietoje paklota pernai lapkritį. Dabar jau akivaizdu, kad tuometinė oro temperatūra buvo per žema, ir dėl to neatlaikė dangos siūlės. Laisvės alėja yra reprezentacinė miesto gatvė, tad čia negali būti vietos jokiems defektams. Apgailestaujame dėl papildomų trukdžių vairuotojams ir pėstiesiems, tikimės jų supratingumo. Savo ruožtu patys iš šios patirties tikrai padarysime išvadas, kad ateityje tokių nenumatytų rūpesčių pavyktų išvengti“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pasak jo, miestui šie darbai papildoma nieko nekainuos, – rangovas savo ištekliais turės naujai perkloti granitą ir užpildyti siūles specialia mastika. Tikimasi, kad tęsiantis karantinui ir sumažėjus eismo srautams vairuotojams didelių nepatogumų dėl remonto nekils.

Kauno miesto savivaldybės pranešime primenama, kad Maironio gatve viešasis transportas nevažinėja, todėl jo maršrutai nesikeis. Kol bus tvarkomas po žiemos išlindęs šios gatvės dangos brokas, automobilių vairuotojai raginami rinktis alternatyvius maršrutus – važiuoti A. Mickevičiaus bei kitomis gatvėmis.

Siekiant maksimalaus patvarumo, granitinės dangos siūlių tarpai Laisvės alėjos ir Maironio gatvės sankirtoje pildomi specialia medžiaga. Šiems darbams reikalinga ir palanki oro temperatūra. Sutvirtinta danga taps atsparesnė transporto apkrovoms ir tarnaus ilgiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)