Šią savaitę, balandžio 28–30 d. priimamos tik grąžinamos knygos, kurios saugiai karantinuojamos 72 val. Nuo ateinančio pirmadienio, gegužės 4 d., knygas bus galima ne tik grąžinti, bet ir pasiimti. Taip pat bus galima skolintis ir filmų DVD bei muzikos įrašus, kurie išduodami bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje, esančiame Senamiestyje, A. Mapu g. 18.

Darbo dienomis 10–18 val. skaitytojus aptarnaus 20 bibliotekos skyrių ir padalinių, jų sąrašą galite rasti čia. Skaitytojams bus išduodamos tik iš anksto užsakytos knygos, filmai ar muzikos įrašai. Užsakyti leidinius galima bibliotekos skyrių ir padalinių telefono numeriais, el. paštu arba per elektroninį katalogą LIBIS. Užsakyti ir rezervuoti leidinius per elektroninį katalogą galima tik nuo gegužės 4 d., iki tol ši paslauga dar nebus atnaujinta. Užsiregistruoti bibliotekoje ir tapti nauju skaitytoju taip pat bus galima.

Į biblioteką bus įleidžiami tik apsaugines veido kaukes ar apsaugines veido priemones dėvintys lankytojai ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus.

Bibliotekoje nebus galima naudotis viešosios interneto prieigos kompiuteriais, periodikos skaitykla, patiems rinktis knygas iš lentynų, nevyks edukacijos, mokymai ir renginiai. Karantino laikotarpiu nebus galima skolintis Žaislotekos žaislų ir stalo žaidimų.

Kadangi skaitytojų grąžintos knygos bus iškart karantinuojamos, jų grąžinimas į sistemą bus atliktas tik po 72 val., tad prisijungus elektroniniame kataloge dar keletą dienų rodys, kad skaitytojas turi negrąžintų knygų. Dėl to rūpintis nereikėtų, kadangi iškart po karantinavimo laikotarpio knygos bus grąžinamos į fondą ir skaitytojai skolininkais netaps.

Karantino laikotarpiu vėluojantiems grąžinti leidinius delspinigiai ir toliau skaičiuojami nebus. Tad negalintys į biblioteką atnešti knygų skaitytojai skolininkais nebus laikomi.

Rizikos grupei priklausantiems žmonėms eiti iš namų nerekomenduojama. Artimiausiu metu Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka planuoja atnaujinti ir knygų pristatymo į namus paslaugą kauniečiams su judėjimo negalia bei vyresniems nei 70 m. senjorams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)