Dirba kaip įprasta

Kai kurios kavinės Kėdainiuose veiklą atnaujino. Tai tos kavinės, kurios turi galimybę klientus aptarnauti lauke – mat tik tokiomis sąlygomis leista dirbti šiam verslui.

Nors kaukės vis dar privalomos, valgant lauko kavinėje jas, be abejonės, bus galima trumpam nusiimti.

„Kavamanijos“ vadovas Benas Cechanavičius patvirtino, kad pirmadienį jau pradėjo veiklą. Tiesa, tokio pobūdžio veiklos apribojimų niekada ir nebuvo – kavą išsinešimui buvo galima parduoti viso karantino metu. Vis dėlto „Kavamanija“ laikėsi solidariai ir, saugodama klientus bei darbuotojus, kurį laiką nedirbo.

„Dirbame jau nuo pirmadienio. Turime lauko staliukus ir paslaugas teikiame taip, kaip ir įprastai. Ant durų pakabinta informacija su rekomendacijomis lankytojams“, – kalbėjo B. Cechanavičius.

Startuoja palengva

Viešbutis-restoranas „Grėjaus namas“ taip pat palengva atnaujina verslą.

„Nuo pirmadienio darbai startuoja, tačiau labai daug klaustukų. Kol kas turime tik informaciją, kad leista dirbti lauko kavinėms, tačiau smulkesnių nurodymų dar nemačiau.

Meniu bus trumpesnis, o žmones aptaranausime prie staliukų, kaip įprastai.

Suksimės su esamais darbuotojais, vis dėlto, orai vėl lyg suprastės, o ir nemanau, kad toks jau didelis klientų antplūdis iškart bus.

Nieko tiksliai dar nežinoma, turbūt, kaip ir daugelis“, – praėjusią savaitę, vos paaiškėjus, kad jau gali veikti kavinės, svarstė Mantas Petrulis.

Įrengs lauko terasą

Viešbučio-restorano „Novus-Rex“ vadovas Mantas Mikliušas sako, kad šiam sezonui turėjo planų įrengti visiškai naują lauko terasą, tačiau dėl susidariusios situacijos rinkoje šis planas nusikelia vėlesniam laikui.

Vis dėlto senoji lauko terasa bus įrengta jau artimiausiu metu ir paskutinę balandžio savaitę bus duotas startas lauko kavinės sezono pradžiai.

„Kaip ir kasmet, sumontuosime tą pačią terasą 40 kv. m. ploto. Savivaldybei jau skambinau, leidimą gavome.

Skambinau ir Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai klausdamas smulkesnių nurodymų, tačiau jie atsakymo nepateikė – patys dar neturi informacijos. Tad staliukų išdėstymo terasoje klausimas, matyt, bus apspręstas paskutinę akimirką.

Gaila, kad nepavyks įgyvendinti plano įrengti absoliučiai naują terasą. Vis dėlto gal pavyks ją įrengti sezono viduryje, arba, jei nepavyks – kitais metais jau tikrai.

O ir maisto pristatymo į namus paslauga einasi puikiai, jos tikrai nenutrauksime, matome, kad kėdainiečiams ši paslauga reikalinga“, – patikino M. Mikliušas.

Lauks karantino pabaigos

Tačiau ne visos kavinės gali pasinaudoti šiomis Vyriausybės nuolaidomis. Pirmiausia, žinoma, tos, kurios neturi galimybės aptarnauti žmonių prie lauko staliukų.

Tačiau ne visos ir turinčios tokią galimybę, susigundė atlaisvintais karantino pančiais ir mieliau renkasi palaukti, kada karantinas baigsis.

„Mes dar neatsidarysime. Mūsų dauguma darbuotojų yra auginančios mažus vaikus ir neturi, kur vaikų palikti. Mums reikia, kad darželiai imtų dirbti.

Be to, lauko terasos tiekėjai dar neatvežė, o joje turime tik 5 staliukus. Jei, pagal rekomendacijas, staliukai gali būti kas 2 metrus, tai tuomet mes galėtume lauko terasoje statyti tik tris staliukus, jei prie kiekvieno sėdėtų po du žmones, per kartą aptarnautume vos šešis asmenis. Tiesiog tikrai dar kol kas neverta startuoti, pernelyg sudėtinga.

Lauksime, kol baigsis karantinas. Ir personalas tada galės ramiai dirbti, ir klientams bus ramiau“, – kalbėjo kavinės „Uršulė“ vadovė Jurga Norkutė-Blėdienė.

„Beneto karčiama“ taip pat nedirbs – įmonės vadovas Artūras Belousovas juokais sako – arba viskas, arba nieko.

„Kol kas mes nieko nekeičiame. Laukiame, kol pilnai pasibaigs karantinas. Lauke vos kelis staliukus galime aptarnauti, o ir specializuojamės daugiau į didesnio kiekio užsakymus susibūrimams, tad kol kas neverta būtų atnaujinti lauko kavinės veiklos“, – svarstė pašnekovas.