Pusmetrinės provėžos

„Vasario 14-ąją privatūs miškų kirtėjai kirto mišką ir traukė rąstus iš Angirių miško. Rąstai buvo traukiami miško keliuku. Sunkusis miškininkų transportas visiškai suniokojo pamiškę ir kelią. Dabar ten neįmanoma išvažiuoti jokiai technikai. Miškas yra ne valstybinis, jis privatus. Kirtėjai taip pat išsisukinėja ir nieko nedaro. Nebežinome kur kreiptis, suniokojo keliuką ir paliko“, – dėstė Angirių kaimo gyventojai.

Nesupranta kirtėjų

Žmonės teigė niekaip nesuprantantys, kodėl rąstų traukimo darbai buvo vykdomi tuomet, kai laukai buvo pažliugę. „Mes niekaip nesuprantame miško kirtėjų, kodėl rąstus reikėjo traukti būtent vasario mėnesį, kuomet viskas buvo pažliugę. Jei rąstai būtų traukiami dabar, keliukas suniokotas nebūtų. Dabar juk sausa, gerai, be problemų dabar ištraukti. Bet ne... Jie skubėjo žiemą traukti ir pridarė tiek bėdų, kad dabar neaišku, kaip čia viską sutvarkyti“, – dėstė vietos gyventojai.

Daug darbo

Gyventojams pyktį dar labiau kelia tai, kad jie to keliuko sutvarkymui ir priežiūrai investavo daug pastangų ir lėšų.

„Mes tą keliuką sutvarkėme, išpjovėme krūmynus, nugreideriavome, prižiūrėjome.

Juo naudojosi vietos bendruomenė, ūkininkai, medžiotojai, grybautojai ir kiti poilsiautojai. Dabar tuo keliuku niekaip nepaeisi. Važiuoti taip pat neįmanoma.

Dabar reikia tvarkyti kuo greičiau, tik kas to imsis?

600 metrų ilgio keliukas suniokotas, o mes esame nežinomybėje“, – aiškino vietiniai.

Keliukas bus sutvarkytas

„Rinkos aikštė“ susisiekė su Josvainių seniūnijos seniūnu A. Sirvidu. Paaiškėjo, kad seniūnas problemą seniai žino ir ją sprendžia.

Pasak seniūno, netrukus keliukas bus sutvarkytas.

„Suprantu vietos gyventojus, kurie tą keliuką tvarkė ir prižiūrėjo. Jie tikrai įdėjo daug pastangų, kad keliukas būtų sutvarkytas.

Mes kalbėjomės su miško kirtėjais ir jie sakė, kad veiksmų imsis iškart po švenčių.

Keliukas bus sutaisytas.

Nėra gerai, kad žmonės nesutaria, neranda bendrų problemos sprendimo būdų. Mes tarpininkaujame, bendraujame su abejomis pusėmis, padedame susitarti“, – pažymėjo A. Sirvidas.