Ankstyvą rytą

Bendrasis pagalbos centras apie keistai besielgiantį gyvūną pranešimą gavo apie 8 valandą ryto. Tiesa, pranešimų būta ne vieno ir ne dviejų. Į Bendrąjį pagalbos centrą skambino ir medikai, ir kiti darbuotojai, ir šiaip prašalaičiai. Galiausiai informacija apie sergantį gyvūną pasiekė ir Kėdainių gyvūnų teisių gynėjus.

„Kaip pagauti lapę? Kėdainiuose, prie ligoninės, galimai sužeista, tikrai negaluojanti lapė. Panevėžy priimtų gyvūną, bet reikia atvežti. Kažkuri tarnyba buvo atvažiavusi, pavaikė su lazda ir tiek. Kreiptasi į visas laukinių gyvūnų organizacijas: vienos negali vykti į iškvietimus, kitos neturi galimybių priimti gyvūną ar savanorių Kėdainių mieste. Reikia pagalbos, žvėriukas kankinasi“, – pagalbos prašymą išsiuntė gyvūnų teisių aktyvistė Kėdainiuose Lina Bradauskaitė.

Visos institucijos

Apie sergančią ir vaitojančią lapę per visą dieną sužinojo visos Kėdainių institucijos: miesto seniūnija, medžiotojai, gyvūnų apsaugos tarnybos, veterinarinė taryba, policija, aplinkosauga ir kt. Galų gale pavyko susisiekti su žinomu veterinaru Algimantu Lūža. Jis bandė pagelbėti, tačiau jam nebuvo suteiktas leidimas gaudyti laukinį žvėrį. Aplinkosaugininkai pranešė, kad žmonės su jais susisiektų, kai gyvūnas nugaiš, kad galima būtų jį tvarkingai utilizuoti.

„Būtų davę veterinarui leidimą, jis būtų pagavęs laputę, aš pati būčiau ją į Panevėžį savo transportu nuvežusi. Problema išspręsta, o dabar gyvūnas kenčia“, – pykčio neslėpė L. Bradauskaitė.

Pavyko susisiekti

Galų gale pavakare pavyko susisiekti su Gyvūnų globėjų asociacija. Šios specialistai atvyko vakare į įvykio vietą ir pagavo laputę. Nuvežus į veterinarijos kliniką paaiškėjo, kad lapė išsekusi, jos kūnas nusėtas parazitais, įvyko intoksikacija. Veterinarai atliko laputei reikalingas procedūras, davė vaistų nuo išorės ir vidaus ligų. Lapė keletą dienų pailsėjo, atsigavo. Veterinarai ir gyvūnų globėjai ruošiasi laputę paleisti į jos gimtuosius namus – miškan.