Kaip rašoma „Bolt“ pranešime spaudai, mažesnis viešuoju transportu besinaudojančių keleivių srautas – vienas iš būdų išvengti viruso plitimo grėsmės.

Virusas plinta per orą, tad keleiviams patariama laikytis atstumo vieniems nuo kitų. Paspirtukų ar kitų asmeninių transporto priemonių naudojimas ir laisvesni autobusai bei troleibusai – papildoma efektyvi priemonė išvengti artimo kontakto.

„Nebuvo jokių dvejonių, kaip pasielgti, kai su mumis, prašydama išleisti į gatves paspirtukus anksčiau, susisiekė miesto valdžia. Tikimės, kad operatyvi reakcija ir alternatyvios transporto priemonės suteikimas, prisidės prie sklandesnio viruso plitimo mažinimo“, – teigia „Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius.

Karantino laikotarpiu „Bolt“ itin daug dėmesio skirs paspirtukų higienai: jie bus reguliariai valomi, dezinfekuojami. „Kol kas startuosime su turimu 200 paspirtukų parku, tačiau vėliau jį išplėsime. Karantino metu paspirtukų atrakinimas nieko nekainuos, o minutės kaina bus 15 centų“, – pasakoja A. Pacevičius.

Kaip ir praėjusį sezoną, garantuojant „Bolt“ keliautojų saugumą, bus reguliariai atliekamos ir įprastos paspirtukų patikros bei techninės priežiūros darbai. Siekiant užtikrinti patogumą – kiekviename paspirtuke yra įmontuotas GPS sekiklis, kuris „Bolt“ programėlėje nurodys vietą, iš kurios galima paspirtuką pasiimti.

Be to, pasibaigus kelionei, paspirtukų nebūtina palikti specialiai pažymėtose vietose, nes „Bolt“ komanda juos surinks ir išvežios į numatytas miesto teritorijas.

Papildomų, koronaviruso plitimą ribojančių, veiksmų imamasi ir teikiant kitas „Bolt“ paslaugas – „Bolt Food“ klientams užtikrinamas 100 proc. bekontaktis užsakymų pristatymas, be tiesioginio kliento ir kurjerio kontakto, rūpinamasi papildomu dezinfekcinio skysčio užsakymu, kuriuo bus aprūpinti ir „Bolt“ pavėžėjai, keleiviams rekomenduojama rinktis atsiskaitymą be grynųjų pinigų, sėsti ant galinės automobilio sėdynės, taip didinant atstumą tarp vairuotojo ir keleivio.

Kaune paspirtukų kol kas nepamatysime

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pasidomėjus apie paspirtukų sezono pradžią ir Kaune, „Bolt“ vadovas Lietuvoje teigė, jog šiuo metu nėra aišku, kada kauniečiai galės pasinaudoti šia paslauga.

„Suprantame poreikį „Bolt“ paspirtukų nuomos paslaugą pradėti ir Kaune, todėl darome viską, kas įmanoma, kad šią paslaugą kuo greičiau pasiūlytume ir laikinosios sostinės gyventojams. Kol kas, deja, tikslios paslaugos starto dienos prognozuoti negalime“, – teigė A. Pacevičius.