Surinko šiukšles, išgenėjo medžius

„Kėdainių miesto seniūnijos darbininkai, naudodami sunkiąją techniką – traktorius, išvežė visas sumestas šiukšles iš minėtos teritorijos. Išties žmonės čia buvo daug visko primetę, vieta buvo tarsi užmiršta.

Dabar architektai čia suprojektavo ir numatė pasodinti tris pušų gojelius. Artimiausiu metu šie darbai ir bus daromi.

Dabar tvarkome visą teritoriją: genime medžius, pjauname krūmokšnius ir kitus menkaverčius augalus. Žodžiu, tvarkome ir ruošiame vietą naujai erdvei“, – pažymėjo miesto seniūnas A. Krivičius.

Erdvės vaikams

Miesto seniūnas sakė, kad netrukus čia atsiras erdvės ne tik suaugusiųjų ir senjorų pasivaikščiojimams, bet ir vaikams.

„Čia bus įrengti lauko treniruokliai. Taip pat aikštelės ir įrenginiai vaikams žaisti. Teritorija savo vaizdą pakeis visiškai.

Medžiai bus sodinami pagal specialistų rekomendacijas. Specialistai išanalizavo miesto planus ir priėmė atitinkamus sprendimus. Visi darbai buvo suderinti su atitinkamomis institucijomis. Seniūnija atliks medžių sodinimo darbus“, – pažymėjo seniūnas.

Galvos skausmas

A. Krivičius atviravo, kad ši vieta seniūnijai ilgą laikė kėlė galvos skausmą, mat joje piktavaliai dažnai atsikratydavo šiukšlėmis.

„Radome čia visko, net ir stambiagabaričių šiukšlių.

Žinoma, ši vieta nuošalesnė, todėl žmonės, matyt, manydami, kad niekas jų blogų darbų nemato, čia šiukšlių ir atsikratydavo.

Esu įsitikinęs, kad daugiau tokių atvejų nebus, o Kėdainiai turės dar vieną gražų gamtos kampelį su infrastruktūra, pritaikyta įvairaus amžiaus žmonėms ir vaikams“, – pasidžiaugė A. Krivičius.