Daugybė technikos

Kasdien Kėdainių LEZ esančioje 1 hektaro teritorijoje darbuojasi gausus būrys statybininkų ir sunkiosios technikos. Teritorijoje statomas administracinis-buitinis pastatas, ruošiami pagrindai kompresorinei, rektifikacinei kolonai, azoto bei deguonies talpykloms, autocisternų užpildymo stočiai ir kitai technologinei įrangai. Informuojama, kad bendras pastatų, statinių ir inžinerinių įrenginių užimamas plotas sieks 1200 m². Kompresorinė užims 290 m², o administracinis pastatas – 90 m².

Stato profesionalai

Pranešama, kad gamyklą adaptuoti Lietuvai patikėta įmonei „Baltic Engineers“. Ši bendrovė gamyklos projektą paruošė pagal „Linde Engineering“ technologinius sprendimus. Kiti statybų, techninės įrangos montavimo ir energijos tiekimo sistemų diegimo partneriai pasirinkti atrankos būdu. Projekto vadovė – Viktorija Bogdanovienė, Statinio vadovas – Gediminas Anskis, Techninės priežiūros vadovas – Karolis Maskvytis.

Tinkama vieta

Statytojai Kėdainių LEZ pasirinko dėl labai geros geografinės padėties, tinkamos infrastruktūros bei sėkmingo bendradarbiavimo su LEZ atstovais.

„Tinkamiausios vietos gamyklos statybai ieškojome kelis mėnesius. Sprendimą pasirinkti Kėdainių laisvąją ekonominę zoną (LEZ) priėmėme įvertinę patogią geografinę padėtį ir tinkamą infrastruktūrą, taip pat įtakos turėjo ir sėkmingos derybos su Kėdainių LEZ vadovybe, kuriai esame dėkingi už sklandų bendradarbiavimą ir visapusišką paramą“, – pranešime spaudai teigė „AGA“ Baltijos regiono verslo plėtros vadovas Dalius Klyvis.