Stato etapais

„Kolumbariumų statyba Kėdainiuose vykdoma etapais. Tiesa, mūsų planai šiek tiek keitėsi, kadangi kapinėse atsirado centrinis įėjimas, buvo pašalintos senos, vaizdą gadinusios tujos. Planavome visą kolumbariumą įrengti trim etapais, dabar jį planuojame įrengti keturiais etapais. Pirmuoju etapu buvo įrengta 216 kriptų, o šiuo metu įrengsime dar 120. Taip pat jau sutvarkyta ir aplinka: įrengtas apšvietimas, pastatyti suoliukai, sudėtos trinkelės“, – pasakojo MB „Kėdainių akmenukas“ vadovas Valdas Končius.

Kai bus baigti visi statybos etapai Kauno gatvės kapinėse, čia bus per tūkstantį kriptų.

Korpuse – 24 kriptos

„Viename korpuse yra 24 kriptos. Šiemet pastatėme dar penkis korpusus po 24 kriptas. Taigi papildomai įrengėme dar 120 šeimos kapaviečių. Iš viso Kauno gatvės kapinėse jau pastatyta keturiolika korpusų, juose įrengtos 336 šeimos kapavietės. Mes dirbame palaipsniui, klientų taip pat daugėja. Keičiasi žmonių požiūris į laidojimą, į kremavimą. Daugėja kremavimų, tad natūraliai daugėja darbo ir mums“, – dėstė kolumbariumo administratorius.

Šeimos kapas

„Kripta yra šeimos kapavietė. Čia galima palaidoti keturis ir daugiau asmenų. Kaip paprastame kape, tik čia palaikai laidojami kremuojant, jie būna urnose. Toks laidojimo būdas populiarėja. Atsiranda vis daugiau žmonių, kurie savo artimuosius nori laidoti kolumbariume, mat vietos kapinėse nėra tiek daug, jos nuolat mažėja, o kolumbariume laidoti yra daug praktiškiau, nes tai nereikalauja tiek priežiūros, kiek įprastas kapas. Vieną kartą sumokamas mokestis ir viskas. Mes įsipareigojame kriptas prižiūrėti. Asmenys tik ateina aplankyti artimųjų, atneša gėlių, žvakučių. Jiems nereikia atlikti jokių papildomų priežiūros darbų. Viską įsipareigojame daryti mes“, –paaiškino V. Končius.