Specialistų desantas

Praėjusią savaitę Pelėdnagių seniūnijoje rinkosi „Kėdainių vandenų“ direktorius Rimgaudas Praninskas, jo pavaduotojas Robertas Lukoševičius, Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos Jonavos aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Alfonsas Čeida ir kiti specialistai. Susirinkusieji seniūno Edvino Pagirsko iniciatyva apžiūrėjo šlaitą, įvertino situaciją. Taip pat buvo aplankytos ir Pelėdnagiuose įsikūrusios įmonės.

Slenka šlaitai

„Visi mato, kad slenka mūsų pakelės šlaitai. Domėjausi ta situacija, pats apžiūrinėjau. Mano prašymu kelininkai ne kartą tvarkė tuos šlaitus, tačiau jie atkreipė dėmesį į tai, kad šlaite yra net keli vamzdžiai, kuriais galimai tekantis vanduo ar kažkokios kitos nuotekos ir sukelia šlaito slinkimus. Taigi nutarėme aiškintis, kieno tie vamzdžiai ir kas už tai atsakingas“, – aiškino Pelėdnagių seniūnas Edvinas Pagirskas.

Kažkas negerai

Seniūnas teigia pajutęs ir nuo šlaito sklindančią smarvę. Tuomet dar labiau sustiprėjo įtarimai, kad galimai kažkuri iš įmonių šlaite atsikrato kažkokiomis nuotekomis.

„Per mano darbo laikotarpį du kartus esu pajutęs, kad nuo šlaito sklinda didžiulė smarvė. Jau tada įtariau, kad galbūt kažkas leidžia kažkokias nuotekas. Tačiau situacija yra išties kebli, nes tų šulinių gausybė, firmų, kurios turi nuotekų, taip pat labai daug. Todėl nusprendžiau pasikviesti atsakingus specialistus ir išsiaiškinti situaciją“, – dėstė seniūnas.

Pričiupo

Specialistų komisija gerą pusdienį vaikščiojo Pelėdnagių šlaitu ir tikrino informaciją. Specialistai žiūrėjo brėžinius, kitus dokumentus, atliko analizę ir vertinimą. Jau apžiūros metu buvo nustatytas vienas šulinys, kuriuo galimai teka nuotekos ne į „Kėdainių vandenų“ tinklus. Buvo tikrinamos ant kalno įsikūrusios įmonės. Specialistai aiškinsis, kuri iš įmonių galimai leido nuotekas ne ten, kur privalu.

Išgirdo šokiruojančių faktų

Specialistai taip pat išgirdo ir dar daugiau šokiruojančių faktų – buvo gauta informacija, kad vienas juridinis asmuo galimai surenka nuotekas iš žmonių ir jas leidžia ne į „Kėdainių vandenų“ tinklus, o į kažkokį šulinį, kuris nefigūruoja jokiuose oficialiuose dokumentuose. Ši informacija bus tikrinama. Visi surinkti duomenys užfiksuoti, toliau aplinkybes aiškinsis atsakingi specialistai.