Jau įrengiamos

Truskavos seniūnas Vytautas Zakaryza informavo, kad Pavermenio kaime šiuo metu montuojamos penkios vaizdo stebėjimo kameros. Seniūno teigimu, kameros padės kontroliuoti situaciją ir pristabdys piktavalius. Kamerų užfiksuoti vaizdai bus saugomi ir įvykus kažkokiam incidentui, įrašus bus galima peržiūrėti. Kameros puikiai veikia prevenciniais tikslais.

Ruošiasi įsirengti

Krakių seniūnija vaizdo stebėjimo kameras ruošiasi įsirengti šiais metais. Seniūną atitinkamų priemonių paskatino imtis nemalonūs įvykiai.

„Pastaruoju metu įvykę nemalonūs įvykiai – žmonių sveikatos sutrikdymai, viešosios tvarkos pažeidimai ir kt. – seniūnijai kelia didelį susirūpinimą dėl gyventojų saugumo. Todėl Kėdainių rajono savivaldybės administracijai patvirtinus naujus, Krakių seniūnijai skirtus 2020 m. asignavimus, siekdami pagerinti viešąją tvarką savo teritorijoje, įrengsime vaizdo stebėjimo sistemas. Tikimės, kad toks žingsnis bus efektyvi ir drausminanti priemonė, nes kai žmogus stebimas, jis save visada labiau kontroliuoja“, – teigia Krakių seniūnas Ernestas Barčas.

Džiaugiasi rezultatais

Vilainių seniūnijoje kameros įrengtos prieš keletą mėnesių, vietos seniūnas džiaugiasi rezultatais.

„Kameros užfiksuoja piktavalius žmones ir mes visą medžiagą perduodame policijai. Galiu patikinti, kad nenubausti piktadariai tikrai neliks. Nors kameros pas mus įrengtos neseniai, tačiau jos jau užfiksavo viešosios tvarkos pažeidėjus. Vaizdo medžiaga buvo perduota policijai, kuri jau nustatė, kas tokie joje užfiksuoti“, – pažymėjo Vilainių seniūnas Antanas Bružas.

Užtikrina saugumą

Gudžiūnų seniūnas Regimantas Valiauskas kameras seniūnijoje įrengė prieš keletą metų ir sako, kad jos užtikrina gyventojų saugumą. Vaizdo stebėjimo kameros yra įrengtos Gudžiūnų miestelyje bei Miegėnų kaime. Kameros, pasak seniūno, buvo įrengtos siekiant užtikrinti gyventojų bei jų turto saugumą.

„Įrengėme kameras, pastatėme apie tai informuojančius specialius ženklus. Gudžiūnuose kameros stebi pagrindinę miestelio aikštę, seniūnijos, ambulatorijos, mokyklos teritorijas. Žodžiu, stebimos pagrindinės miestelio aikštės. Vaizdo stebėjimo kameros taip pat įrengtos ir Miegėnų kaime. Ten taip pat stebima pagrindinė kaimo aikštė. Kameros įrengtos siekiant užtikrinti žmonių ir turto saugumą. Pastatyti ženklai įspėja visus žmones, kad jie yra stebimi. Manau, kad tai padeda kontroliuoti daryti blogus dalykus linkusius žmones“, – kalbėjo Gudžiūnų seniūnas R. Valiauskas.