Nusprendė apsvarstę

Saugaus eismo komisijoje buvo svarstoma, kad reikia grąžinti žaliąsias rodykles tose vietose, kuriose jos ir buvo. Pirmiausia nagrinėta situacija dėl J. Basanavičiaus–Šėtos–Melioratorių gatvių sankryžos. Komisija pritarė gatvių sankryžoje atstatyti 4 žaliąsias rodykles. Tuomet svarstytas klausimas dėl J. Basanavičiaus–Kęstučio–Birutės gatvių sankryžos. Komisija pritarė ir šių gatvių sankryžoje įrengti 2 žaliąsias rodykles. Kitas klausimas buvo dėl J. Basanavičiaus–Tilto–Lakštingalų gatvių sankryžos. Komisija pritarė šioje sankryžoje įrengti 2 žaliąsias rodykles – nuo Tilto ir nuo Lakštingalų gatvių pusių. Tuomet komisija nagrinėjo situaciją J. Basanavičiaus–Didžiosios–Gedimino gatvių sankryžoje. Čia bus atstatytos 4 žaliosios rodyklės. Komisija pritarė, 2 žaliąsias rodykles atstatyti ir J. Basanavičiaus–Jaugelio Telegos gatvių sankryžoje. Paskutinis klausimas buvo dėl J.Basanavičiaus ir Rasos gatvių sankryžos, čia bus įrengtos 2 žaliosios rodyklės.

Reikės suderinti

Kėdainių miesto seniūnija turės kreiptis ir suderinti Saugaus eismo komisijos priimtą planą su VšĮ Transporto kompetencijų agentūra ir tik tuomet bus galima imtis rodyklių atstatymo darbų.
Lentelių nuėmimas Kėdainių rajono savivaldybei kainavo 394 eurus, laimei, papildomos šviesoforų sekcijos Kėdainių mieste nebuvo įrenginėjamos, todėl investuoti į tai nereikėjo.

Nuėmė seniūnija

Priminsime, kad paskutiniąją praėjusių metų dieną nuo Kėdainių mieste esančių šviesoforų nukabintos žalios rodyklės, leidžiančios vairuotojams sukti į dešinę net ir degant draudžiamam raudonos spalvos signalui. Iki naujųjų metų Lietuvoje galiojo tvarka, kuomet sukant į dešinę reikėjo sustoti prieš šviesoforą ir vėl pradėti važiuoti tik įsitikinus, kad tai yra saugu ir nebus trukdoma kitoms transporto priemonėms ir pėstiesiems, kurių judėjimo kryptį jie kerta. Tačiau viskas pasikeitė nuo naujųjų metų, mat buvo nuspręsta, kad papildomos lentelės, leidžiančios sukti į dešinę, privalo būti panaikintos. Dabar norint sukti į dešinę, reikia sulaukti momento, kai šviesofore užsidegs žalia šviesa.