Išpuolis – pirmadienio rytą

Paskutinis oficialiai žinomas gaujos išpuolis buvo įvykdytas vos prieš keletą dienų. Pirmadienio rytą Vilainiuose vagys nesėkmingai bandė nuvaryti du automobilius. Jų juodus darbus pastebėjo budrūs vietos gyventojai ir iškvietė policiją.

Kauno apskrities policija pranešė, kad apie 5.40 val. Vilainių kaime pastebėta, jog sulaužyta automobilio „Renault Megane Scenic“ vairo apdaila, sugadintas užvedimo mechanizmas. Padaryta apie 600 eurų žala. Vagis šį kartą išgąsdino neabejingas kaimynas, kuris iškvietė pareigūnus. Tiesa, jiems atvykus nusikaltėliai jau buvo pasprukę.

Bandė ne kartą

Apie 6.40 val. pastebėta, kad tame pačiame kaime išardyta automobilio „Audi A2“ užvedimo spynelė, išplėšti laidai. Taigi, vagys bandė nuvaryti ne vieną automobilį. Padaryta žala dar tikslinama, tačiau jau dabar akivaizdžiai aišku, kad automobilius bandė nuvaryti neprofesionalūs vagys, eiliniai gatvės nusikaltėliai, neturintys specialių priemonių.

Dėl abiejų įvykių Kėdainių rajono policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai. Policija praneša, kad šiuo metu įtariamieji yra nustatinėjami. „Rinkos aikštės“ žiniomis, pareigūnai jau buvo sulaikę ir apklausę net keletą asmenų.

Sulaukė keršto

Tuo metu nusikaltėliai arba jų sėbrai netgi drįsta kerštauti policijos pareigūnus iškvietusiam ir vagis išvaikiusiam pilietiškam žmogui. Vidury dienos buvo subadyta piliečio automobilio padanga.

„Vadinasi, nusikaltėliai laisvai vaikšto mūsų kaime, žino, kieno ir kam priklauso automobiliai ir drąsiai toliau daro nusikaltimus. Nemanau, kad kaimynas kitąkart skambins policijai matydamas, kad vykdomas nusikaltimas. Ir dar įdomu – kas ir kada sutramdys Vilainių plėšikus? Visi žinome, kas jie tokie – tai nepilnamečių grupė, kuri plėšia butus, mašinas, žodžiu, daro, ką nori, ir vaikšto laisvėje“, – dėsto chuliganų išpuolį patyrusi vilainietė.

Žmonės įbauginti

Vilainių kaimo žmonės įbauginti. Vos vienas kitas drįsta viešai prabilti apie jiems padarytas skriaudas. Ne visi kreipiasi ir į policijos pareigūnus, o vertėtų, mat pareigūnai nedelsiant pradeda tyrimus. Žmonės įtaria, kad nusikaltimus vykdo susidariusi benamių chuliganų gauja.

„Argi gali mūsų „mažiukai“ sumušti žmogų jo paties namuose už tai, kad pranešė apie nusikaltimą? Ar gali tie nepilnamečiai išpjauti antis moteriškei, kuri išvarė juos iš savo negyvenamo namo, kur jie buvo apsigyvenę kaip savo namuose? Ar gali apmėtyti akmenimis sodo namelio šeimininką, bandant benamius iš namelio išvyti? Pasirodo, kad automobilius kieme „tikrina“ naglai, atvažiavę su dviem, trim mašinom, kai po tokio vizito dingsta akumuliatoriai, sugadinamos užvedimo spynelės. O tas faktas, kad dienos metu su peiliu perpjauta mašinos padanga? Įsivaizduokite, kokiais ginklais ginkluoti jie vykdo nusikaltimus ir kokios gali būti pasekmės! Šitiek nusikaltimų įvykdyta, ir nieko. Nusikaltėliai laisvėje, daro ką nori, ir juokiasi iš įstatymų – įrodykit, kad čia mūsų darbas“, – tęsia viena nuketėjusiųjų, kuriai pritaria ir kiti vietos gyventojai.

Ragina pranešti

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ragina gyventojus jokiu būdu netylėti ir pranešti apie gaujos daromus nusikaltimus. Policija patvirtino, kad šiuo metu yra vykdomas ne vienas ikiteisminis tyrimas. Plačiau pareigūnai dėl suprantamų priežasčių tyrimų komentuoti negali, tačiau matyti, kad jie jau lipa įtariamiems nusikaltėliams ant kulnų.

Jaučiasi nesaugiai

Vilainiečiai jaučiasi nesaugiai, vietos gyventojai tikisi dažnesnio policijos pareigūnų patruliavimo Vilainių teritorijoje.

„Suprantu, kad už rankos nepagavai, negali kaltinti. Bet kažką rimčiau reikia daryti, jau laikas pribrendo. Dabar jau ir mes su kaimynais jaučiamės nejaukiai – ką čia žinai, kada kokia plyta netyčia nukris ant galvos. Mes jų nepažįstam, o jie mus, manau, puikiausiai. Laiko turi, nieko neveikdami ir seka mūsų žingsnius. Ar čia bereikia mąstyti, kas bus toliau? Baugu ir graudu – kur mes nueisime?“ – retoriškai savo viešą pasisakymą užbaigia vilainietė.