Pernai pirmą kartą Kauno menininkų namų surengti „Įsimintiniausios Kauno kultūros iniciatyvos“ rinkimai suteikė galimybę kauniečiams ir kitų miestų gyventojams, sekantiems miesto kultūros pulsą (tiek profesionalams, tiek plačiajai publikai) patiems siūlyti ir išrinkti jiems aktualiausią Kauno kultūros lauko vyksmą. Naujovė sulaukė didžiulio susidomėjimo – buvo nominuojami įvairūs renginiai, institucijos, galerijos, individualūs kūrėjai bei iniciatoriai, rašoma pranešime spaudai.

Į galutinį balsavimo etapą pateko net 28 nominacijos, iš kurių įsimintiniausia 2018 metų iniciatyva buvo išrinkta Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Z. Kuzmickio padalinio „Žaisloteka“.

„Pirmųjų metų iniciatyvos rinkimai patvirtino, kad Kauno kultūros peizažas – itin turtingas. Siekėme parodyti jo gausą, paplitimą mieste ir kūrėjus, pavienius asmenis ar komandas, kurių darbai reikšmingi ne tik miestui ar jo rajonui: rinkimų etape sulaukėme balsų iš įvairių Lietuvos regionų. Kartu tai buvo proga apžvelgti praėjusių metų kultūros tendencijas, o su laiku galėsime matyti ir jų kismą“ – sakė Kauno menininkų namų vadovė Rūta Stepanovaitė.

Šįmet planuojami trys konkurso etapai. Pirmiausia, iki sausio 19 d. laukiama nominacijų, iš kurių bus atrinktas ilgasis nominantų sąrašas ir paskelbtas viešas balsavimas. Galutiniame balsavimo etape atsidurs tik trys kandidatai, o nugalėtojas bus išrinktas vasario pabaigoje. Šių metų konkurse laukiama 2019 m. pasižymėjusių kultūros iniciatyvų, veikusių Kaune ir Kauno rajone, rekomenduojama atsižvelgti į iniciatyvos poveikį įvairioms gyventojų grupėms ir bendruomenėms.

Kartu su kultūros iniciatyvos konkursu jau įsibėgėjo ir „Įsimintiniausio Kauno miesto menininko“ rinkimai. Greitu metu paaiškės meno sąjungų, organizacijų ir institucijų pasiūlyti kandidatai, iš kurių sausio pabaigoje Kauno menininkų namų sudaryta komisija išrinks labiausiai 2019 m. pasižymėjusį profesionalaus meno kūrėją iš Kauno.

Abiejų rinkimų kontekste tradiciškai vyks diskusijos, leidžiančios kritiškai apžvelgti ir įvertinti praėjusius metus, supažindinant visuomenę su įvairių menininkų (-ių) veikla bei kultūros procesais.

Nominacijų formą galima rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)