Kiekvienas vaikas turi prigimtines teises į turiningą laisvalaikį ir popamokinį ugdymą. Vaikų dienos centruose organizuojamų veiklų ir užsiėmimų metu yra suteikiamos galimybės atsiskleisti mažųjų talentams, pomėgiams ir asmeninėms charakterio savybėms, rašoma pranešime spaudai.

Viena iš vaiko lavinimo ir ugdymo formų, naudojamų centruose, yra žaidimai. Vaikams jų niekada nebūna per daug. Dėl šios priežasties vaiko teisių apsaugos specialistai nusprendė pasirūpinti, kad vaikų dienos centrų auklėtiniai po kalėdine eglute rastų šventinių staigmenų: naujų lavinamųjų stalo žaidimų, žaislų, knygelių.

„Norėjome, kad vaikams šios šventės taptų ypatingos. Mielos staigmenos ir netikėtas mūsų specialistų apsilankymas praskaidrino jų kasdienybę ir leido patikėti kalėdiniu stebuklu. Džiaugiamės, kad kalėdinė dėžė buvo kupina vaikiškų dovanų “, – sakė Kauno miesto vaiko teisių apaugos skyriaus vedėja Andželika Vežbavičiūtė.

Nuo gruodžio 2 iki 20 dienos visi, atvykę į Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyrių, stebuklingoje kalėdinėje dėžėje galėjo palikti vaikams skirtas dovanas. Prieš pat Šv. Kalėdas vaiko teisių gynėjai aplankė kelis Kauno vaikų dienos centrus ir įteikė vaikams miesto gyventojų, socialinių Tarnybos partnerių – policijos, teismo, prokuratūros, socialinių paslaugų atstovų – bei pačių Tarnybos specialistų atneštas staigmenas.

Dovanų surinkta pačių įvairiausių: nuo klasikinių vaikiškų pasakų knygų iki visų pamėgtų populiariųjų stalo žaidimų – dėlionių, „Alias“, „Domino“ ir kt.

Dovanos buvo įteiktos Kauno Žaliakalnio vaikų dienos centrui, Kauno Senamiesčio vaikų dienos centrui, Kauno Vilijampolės vaikų dienos centrui, Kauno Panemunės vaikų dienos centrui bei Labdaros ir paramos fondui „Tavo galimybė“.

Šios akcijos tikslas – paskatinti visuomenę dalintis gerumu, šiltomis emocijomis, kilniais poelgiais. Buvo siekiama, jog žmonės atsigręžtų į jautriausią visuomenės grupę – vaikus, praskaidrintų jų kasdienybę, savo iniciatyva prisidėtų prie jų talentų ir įgūdžių ugdymo, psichologinio bei emocinio asmenybės vystymosi. Geri pavyzdžiai padeda jaunajai kartai augti, tobulėti, puoselėti tikrąsias vertybes.

Daugiau naujienų skaitykite ČIA.