„Kas Vyksta Kaune“ redakcijai susisiekus su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstove, Laura Valauskienė, ši patvirtino apie du iškvietimus dėl nukritusių medžių ant važiuojamosios kelio dalies Kėdainių raj. Parko g. ir Prienų raj. Leskavos k.

Vėliau Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė pranešė apie naujai gautą iškvietimą Kėdainių raj. Girynės k., kur taip pat nukrito medis ant važiuojamosios kelio dalies.

Skaitytojai praneša, kad stiprus vėjas vartė ne tik medžius, bet ir Savanorių pr. esančios „Circle K“ degalinės stulpus. Jų teigimu į elektros laidus įsipainiojo ir troleibuso ūsas, kurį vadavo pagalbos tarnybos.

BNS praneša, kad gruodžio 16 d. ugniagesiai pirmadienį šalinti vėjo nuverstų medžių Lietuvoje vyko 24 kartus. Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovės Lauros Valauskienės, daugiausiai iškvietimų gauta Vakarų Lietuvoje: 15 – Klaipėdos apskrityje, keturi – Telšių, trys – Kauno ir po vietą Tauragės ir Panevėžio apskrityse.

Kretingoje nuvirtęs medis nutraukė elektros laidus, o Klaipėdoje medis nuvirto ant kelio ženklų ir pavojingai pasviro ant statybinės apsaugos tvoros.

Hidrometeorologijos tarnyba skelbia, jog pirmadienį pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai vietomis siekia 15-20 m/s, pajūryje – iki 23 m/s.