Pernai, 2018 metais, pirmą kartą Jonavoje startavo moteriškos saviraiškos ir išraiškos akcija „Padovanok suknelę“, kuri sulaukė daug dėmesio ir puikių įvertinimų o svarbiausia – dalyvavusios moterys jautėsi pagerbtos ir laimingos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Organizatoriai džiaugiasi, kad šiais metais šis renginys grįžta į Jonavą atsinaujinęs ir kupinas naujų sumanymų bei staigmenų. O renginyje dalyvaujantys žinomi žmonės dalyvauja savanoriškai, negaudami jokio atlygio, kaip ir prie renginio prisidėjusios Jonavos miesto įmonės (kavinės, grožio salonas, gėlių salonas bei fiziniai asmenys). Renginį globoja Jonavos r. savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius.

Pagrindinė renginio idėja – surinkti dovanojamas sukneles (priimami papuošalai, avalynė) gyvenimo vargų karuselėje įsisukusioms ir socialinę atskirtį patiriančioms moterims. Šiais metais į šią akciją ketinama įtraukti ir lankomosios priežiūros senjores.

Pasak Jonavos r. savivaldybės Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorės, Evelinos Darvidės, šio renginio idėja yra pasiskolinta iš kitų Lietuvos miestų, o jos sumanytoja puikiai visiems pažįstama etiopė Eskadar Maštavičienė. „Jonavoje šis renginys organizuojamas nebuvo, todėl 2018 m. nusprendžiau pabandyti įgyvendinti šią idėją ir Jonavoje, kartu su Jonavos r. Socialinių paslaugų centro direktore Valentina Demidenko. Šios idėjos tęstinumas taip pat parodo mūsų gražų bendravimą ir bendradarbiavimą siekiant tęsti šio renginio organizavimo tradiciją. Atsižvelgiant į praėjusių metų renginį ir išanalizavus vykusio renginio akimirkas, kartu su Valentina Demidenko, nusprendėme, kad šiais metais mūsų organizuojamo renginio pagrindiniai akcentai – grožis, kultūra, estetika. Visas šias sritis stengsimės apjungti, o finaliniame renginyje, kuris įvyks lapkričio pabaigoje, parodyti išskirtinį, ilgalaikį rezultatą. Smagu, kad šiais metais sulaukiame daug gerumu norinčių pasidalinti rėmėjų. Nuoširdus ačiū visiems“, – mintimis dalijosi E. Darvidė.

„Padovanok suknelę 2018“

Kaip teigia Jonavos r. socialinių paslaugų centro direktorė Valentina Demidenko, šio renginio organizavimo mintis pasirodė itin patraukli, juolab kad Lietuvoje ji jau turi gilias tradicijas.
„Pernai buvo pirmas pabandymas Jonavoje parodyti probleminių, krizę išgyvenančių šeimų moterims, kad yra alternatyvioji mūsų gyvenimo pusė – kas yra grožis, graži muzika, graži apranga – ir taip galbūt paskatinti jas keisti ydingą gyvenimo būdą. Ši akcija sukelia daug gražių emocijų, todėl nusprendėm, kad šiais metais ją išplėsime, jog būtų didesnė akcijos išliekamoji vertė ir mūsų moterys jaustųsi tvirčiau, labiau savimi pasitikėtų. Pasitarę su Evelina Darvide nutarėm – iki kulminacinės renginio dalies organizuosime stiliaus pamokas moterims, kurios dalyvaus projekte. Tai bus kelių dienų akcija, į kurią jau jungiasi ir mūsų miesto, ir Lietuvos žinomos moterys. Jos negailėdamos laiko dalinsis savo žiniomis ir patirtimi. Taip pat svečiuose sulauksime ir žinomų asmenų, kurie sutiko jungtis į projektą“, –teigė SPC direktorė Valentina Demidenko.

Organizatorės Evelina Darvidė ir Valentina Demidenko kviečia visus norinčius ir galinčius prisidėti prie organizuojamos akcijos: „Jūsų parama ir prisidėjimas prie šios akcijos įgyvendinimo gali išgelbėti ne vieną liūdinčią širdį, suteikti neišblėstantį akių švytėjimą, įžiebti meilės sau impulsą, sukurti nepamirštamas šventės akimirkas, suteikti viltį, kad esi reikalinga, graži ir nepamiršta... Nepamirškite, geri darbai grįžta gerumu!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją