Garsas plačiai pasklido

„Ten ir sužinojome, kokia tai naudinga daržovė. O kadangi Krakėse moliūgas auginamas nuo seno, todėl nusprendėme išpopuliarinti šią išvaizdžią, nesunkiai užauginamą daržovę ir paskirti jai gražią rudenišką šventę.

Džiugu, jog per šitiek metų garsas apie Moliūgų šventę plačiai pasklido, nes kasmet sulaukiame svečių ne tik iš Kėdainių, bet ir iš Kauno, Vilniaus“, – tikina Krakių kultūros centro renginių organizatorė Daiva Dubinkienė.

Svėrė 61,5 kilogramo

Itin azartiška pramoga šventės metu – didžiausio moliūgo rinkimai. Šiai metais didžiausią – net 61,5 kilogramo svėrusį – moliūgą-gigantą užaugino Lina ir Giedrius Gaučai.

Prizininkams buvo įteikti Kėdainių vartotojų kooperatyvo ,,Aibė“ įsteigti piniginiai prizai.

Veiklų netrūko

„Kaip ir kasmet vyko nuotaikinga moliūgiada, kurios metu buvo galima pasigalynėti stipriausio, taikliausio ir ištvermingiausio rungtyse, kurios buvo neatsiejamos nuo moliūgų.

Veiklų šventės metu netrūko: vyko amatininkų mugė, gardžiausio patiekalo iš moliūgo konkursas, kurį laimėjo Lina Gaučienė, iškepusi moliūginį vyniotinį, o gražiausiai išskaptuoto moliūgo konkursą antrus metus iš eilės laimėjo Robertas Kuprys.

Rudeniškos šventės metu buvo galima pačiam išsikepti bandelių ant laužo, pasičirškinti lašinukų arba zefyrų.

Šventinę nuotaiką kurstė energingoji dainininkė Donalda Meiželytė ir Kėdainių kultūros centro Labūnavos liaudiškos muzikos kapela ,,Barupė“ (vad. A. Kučiauskas). Didelio žiūrovų dėmesio susilaukė 2015 metų Lietuvos talentų nugalėtojų gatvės gimnastų „Project Mayhem“ originalus ir įspūdingas pasirodymas.

Šventėje dalyvavo Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narė Aušra Nesterovienė ir asmeniniu prizu apdovanojo ištvermingiausią moliūgo laikytoją Arūną“, – šventinę programą apžvelgia. D. Dubinkienė.

„Į Krakes – karosų gaudyt“

„Labūnavos bendruomenės centro narės Kristinos Gadišauskienės išraižytas moliūgas „Į Krakes – karosų gaudyt“ laimėjo 2-ąją vietą.

Moliūgo savininkė, norėdama skirti jį vietovardžių metams, išraižė žodį Krakės ir žuvis karosus, nuo kurių, manoma, ir buvo kilęs Krakių pavadinimas.

Labūnaviečių J. ir E. Demidavičių šeima paisė reikalaujamo aprangos kodo ir pasipuošė oranžine spalva“, – bendruomenės aktyvistais džiaugiasi Labūnavos bendruomenės centro pirmininkė Jurgita Vaitiekūnienė.

Dėkoja prisidėjusiems

„Šventės organizatoriai – Krakių kultūros centras ir bendruomenės centras – dėkoja miestelio smulkiesiems verslininkams bei pavieniams gyventojams, prisidėjusiems ir padėjusiems suorganizuoti šią nuotaikingą šventę“, – padėkos žodžių negaili D. Dubinkienė.