Darbai prasidėjo

Konkursą atnaujinti Pramonės gatvę laimėjo bendrovė „Kauno keliai“. Jos darbuotojai jau kasdien pluša statybvietėje. Šiuo metu yra atnaujinama Pramonės ir Cukraus gatvių sankryža. Čia bus įrengtos salelės, žaliosios zonos, atskirtos važiavimo juostos. Sankryža po rekonstrukcijos taps nepalyginamai saugesnė, vairuotojams bus lengviau suprasti, kaip sankryžoje vyksta eismas.

Gatvėje vyksta ir kiti darbai: šiuo metu šalinamas pakelėse esantis žemių ir žvyro sluoksnis, netrukus bus pradėta šalinti sena asfaltbetonio danga.

Du etapai

Pramonės gatvės rekonstrukcijai lėšos yra skirtos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, taip pat gautos ir papildomos lėšos. Ministro įsakymu, šiai gatvei rekonstruoti papildomai skirta 150 tūkst. eurų. Pramonės gatvės rekonstrukcijos antrasis etapas – atkarpos atnaujinimas nuo Pramonės ir Cukraus gatvių sankryžos iki Kauno gatvės – pradėtas tik šiemet. Jo vertė siekia apie 860 tūkst. eurų. Visus darbus planuojame baigti per 27 mėnesius“, – paaiškino Andrius Zubavičius, Kėdainių rajono savivaldybės Statybos ir turto skyriaus vyriausiasis specialistas.

Ne tik gatvė

Pasak A. Zubavičiaus, antruoju etapu bus atnaujinta ne tik asfaltbetonio danga, bet ir įrengti nauji dviračių takai, LED apšvietimas. Pernai Pramonės gatvės ruožui nuo Vakarų ir Cukraus gatvių sankryžos iki Metalistų gatvės rekonstruoti iš valstybės biudžeto skirta daugiau kaip 130 tūkst. eurų. Darbus minėtoje vietoje atliko valstybės įmonė „Kelių priežiūra“ Kauno padalinio Kėdainių kelių tarnyba.

„Taip pat šiemet dar turime pabaigti Pramonės gatvės pirmojo etapo darbus, kurie buvo pradėti dar pernai.

Pirmajam etapui – nuo Pramonės ir Metalistų gatvių sankryžos iki Pramonės ir Cukraus gatvių sankryžos – užbaigti šiemet skirta daugiau nei 70 tūkst. eurų. Šie pinigai skirti baigiamiesiems darbams atlikti“, – patikslino Statybos ir turto skyriaus vyriausiasis specialistas.

Visiems dalyviams

Pabaigus gatvės rekonstrukciją visoje Pramonės gatvėje bus paklota nauja asfaltbetonio danga. Visa gatvė bus suskirstyta dalimis. Viena dalis bus skirta važiuoti automobiliams, kita – pėsčiųjų ir dviračių takui. Taip pat visame minėtame gatvės ruože bus įrengtas specialus apšvietimas. Šioje vietinės reikšmės gatvėje automobilių eismo intensyvumas yra labai didelis, ypač daug važiuoja sunkiasvorių automobilių.