Kaip priversti keliasdešimt dronų šokti

Dronų šou principas – iš šviečiančių dronų sukurtos judančios figūros. „Tai galima pavadinti šviesos, muzikos ir formos spektakliu danguje. Pamatę reginį, žiūrovai dažnai teiraujasi, ar visi šie dronai vienu metu valdomi skirtingų žmonių… Noriu pabrėžti, kad tikrai ne: pats sudėtingiausias procesas vyksta dar iki jiems pakylant į orą, kai specialioje programoje kuriame šokio figūras ir jų judėjimo planą, o po to kiekvienam dronui įdiegiame šį planą į „atmintį““, – šypsosi S. Lukasisk.

Sparčiai populiarėja Lenkijoje

Dar vienas svarbus niuansas – pačių dronų modelis. „Šiam šou naudojame specialius šviečiančius dronus iš JAV, o programinę įrangą sukūrė latviai. Taigi, galima sakyti tai nemažas tarptautinis projektas, kurio rezultatus pirmoji „pamatė“ Lenkijos padangė. Tokių šou poreikį dar labiau sustiprino susiklosčiusi situacija: daugelyje Lenkijos miestų fejerverkai yra uždrausti, todėl pradėta ieškoti alternatyvų švenčių vakarinėms programoms. Dronai puikiai šią misiją atlieka: juk galime sukurti kokią norime figūrą!

Laukia staigmena

Nuo abstrakčių figūrų iki šokančio žmogaus: „Droneland.pl“ kūrėjai Kaune žada ne vieną staigmeną. „Viena iš figūrų bus sukurta specialiai šiam pasirodymui Lietuvoje“, – išduoda S. Lukasik ir pažada nepamirštamus įspūdžius apsilankiusiems „Light on“. „Nemuno žiedas yra ideali vieta tokiam pasirodymui: jokių pastatų ir pakankama tamsa – viskas, ko reikia laisvam dronų judėjimui. Tiesa, iš tam tikrų ribų jie niekada neišklysta: figūros aukštis siekia apie 50 metrų, plotis – iki 40, skersmuo – tiek pat. Taip pat jos juda nematomu „tuneliu“, iš kurio pabėgti „neleidžia“ programa“.

Įspūdingas 20-ties šviečiančių dronų šou – jau šį šeštadienį, Nemuno žiede vyksiančiame didžiausiame Baltijos šalyse šviesų bei garso festivalyje „Light-on“.

Daug šviesų bei garso taip pat atneš: Donatas Paužuolis ir jo akrobatiniai modeliai „Slick 540“ bei „MXS“ su spalvotais dūmais, fejerverkais ir akrobatinio skraidymo elementais, muzikiniai lazerių bei fejerverkų šou, naktinis skrydis „Extra 330” lėktuvu su fejerverkais, Leon Somov, Electric ladies ir Fausta Šukytė.