Mėgstamas kraštiečių

Parke vykdomus darbus apžiūrėjęs Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis pasidžiaugė, jog netrukus ši vieta taps dar vienu miestelėnų traukos centru mūsų mieste.

„Senasis Kėdainių miesto parkas yra labai mėgstamas ir lankomas kėdainiečių.

Parke šiuo metu įgyvendinamas didžiulis projektas ir tikimasi, kad jį įgyvendinus parko lankytojų skaičius dar labiau išaugs. Parke lankysis ne tik mūsų kraštiečiai, bet ir turistai ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių“, – vylėsi rajono vadovas V. Tamulis.

Dirba archeologai

Kėdainių miesto parke šiuo metu pluša UAB „HSC Baltic“ statybininkai. Taip pat darbuojasi ir archeologai. Vyksta intensyvūs kasinėjimo darbai toje vietoje, kur kadaise stovėjo dvaro sodyba.

„Parko aikštyne vyksta kasinėjimo darbai. Šiuo metu šioje dalyje dirba archeologai. Džiaugiamės, kad kol kas jie neaptinka tokių radinių, dėl kurių reikėtų stabdyti statybas. Archeologai randa įvairių radinių iš grafų Totlebeno ar Čapskių laikų. Pusės metro gylyje yra įvairiausių buvusio dvaro liekanų“, – sakė rajono meras.

Griovimo darbai

Atnaujinus parką šis bus suskirstytas į tris zonas: paradinė zona prie pagrindinės estrados, aktyvaus laisvalaikio zona prie buvusios senosios estrados ir zona prie minareto.

„Šiuo metu yra išgriauta senoji estrada, ji bus padidinta į vandens pusę. Bus įrengiamos naujos sėdėjimo vietos žmonėms, jų bus 1 100. Juk visi matydavome, kad per didesnes šventes didelė dalis žmonių turėdavo stovėti ir tik maža dalis galėdavo atsisėsti. Taigi, ši problema bus išspręsta.

Nauja estrada bus su pastoviu stogu. Dabar prieš koncertus reikėdavo kaskart tuo rūpintis. Reikėdavo uždengti stogą, uždengti scenos šonus“, – aiškino V. Tamulis.

Didžiulis gėlynas

Rajono vadovas pasidžiaugė, kad didžiojoje parko aikštėje bus atkurtas istorinis gėlynas, kuris labai pagyvins visą parką.

„Parko aikštėje bus įrengtas didžiulis gėlynas. Dabar toje vietoje stovi viena gėlinė, o po rekonstrukcijos čia stovės jau dvi gėlinės, mat viena jų šiuo metu yra kelių tarnyboje. Mes norime, kad ji grįžtų į savo istorinę vietą. Gėlyno viduryje bus pastatytas nedidelis pastatukas – informacinis centras. Visame parke bus atnaujinti seni ir naujai suformuoti nauji parko takai, pastatyti suoliukai bei šiukšliadėžės“, – tęsė rajono meras.

Atnaujins ir tiltą

V. Tamulis pasidžiaugė tuo, kad įgyvendinus projektą bus atnaujintas ir tiltas per Dotnuvėlės užtvanką. Mero teigimu, šiuo metu tiltas yra apgailėtinos būklės.

„Prie užtvankos senasis tiltas yra prastos būklės. Prasta jo danga, turėklai. Taigi, norėčiau pasidžiaugti, kad po rekonstrukcijos tiltas bus visiškai atnaujintas. Pasikeis visas vaizdas nuo J. Basanavičiaus gatvės. Tiltas bus šiuolaikiškai sutvarkytas“, – pažymėjo V. Tamulis.

Atnaujins senąją sceną

Statybos vyksta ir parko gilumoje. Šiuo metu kaip tik baigiama griauti senoji parko estrada. Pasak V. Tamulio, ten bus įrengta nauja estrada.

Prie senosios estrados atsiras scena pasirodymams, stoginė ir sporto bei laisvalaikio aikštelės su laipiojimo kalniukais bei skulptūrų aikštelės. Bus įrengta apie 300 sėdimų vietų žiūrovams.

Atsiras aikštelės automobiliams

Rajono vadovas paaiškino, kad šiuo metu prie minareto esanti aikštelė žvyro danga bus praplėsta, vietoj tos aikštės atsiras trinkelėmis grįsta aikštelė, kurioje galės stovėti lankytojų automobiliai ir turistų autobusai.

„Bus atnaujinama aikštelė prie minareto. Ten bus įrengtos žaidimų aikštelės vaikams, taip pat bus įrengtos stovėjimo aikštelės automobiliams, autobusams. Minareto teritorijoje bus įrengtas viešasis tualetas. Kaip žinome, pas mus atvažiuoja labai daug turistų pažiūrėti būtent minareto, tad jiems tai padaryti bus labai patogu, lankytina vieta bus šiuolaikiškai sutvarkyta“, – tikino meras.

Bus šviesiau

Rajono vadovas pabrėžė, kad Kėdainių miesto parke bus šviesu ir saugu. Tam bus skiriamas didžiulis dėmesys.

„Miesto parke bus šviesiau – išplėsime ir atnaujinsime apšvietimą. Parke bus saugu, mat bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Jos drausmins piktavalius, kuriems gali kilti noras suniokoti tai, kas sukurta“, – pažymėjo V. Tamulis.

Po metų

Kėdainiečiai atnaujintu parku galės džiaugtis netrukus. Kėdainių miesto parko modernizavimo projektas bus visiškai baigtas po metų. Miesto parko modernizavimo darbų vertė – daugiau nei 1,8 mln. Eur. 150 tūkstančių eurų prisideda savivaldybė, visos kitos lėšos europinės.

„Šį pavasarį skelbtą konkursą laimėjo ir projektą įgyvendina tikrai rimta ir patikima bendrovė, o tai leidžia vykdyti darbus kokybiškai ir laiku, tad džiaugiamės ir laukiame, kada jie bus baigti. Žinoma, kontrolė iš mūsų savivaldybės pusės bus stipri. Atsakingai sieksime, kad projektas būtų įgyvendintas laiku ir visiškai“, – reziumavo rajono meras.