Sutvarkytas iš esmės

Darbus minėtame kelyje vykdo transporto infrastruktūros statybos bendrovė „Ukmergės keliai“. Bendrovė informuoja, kad kelio ruožas netrukus bus atnaujintas visiškai. Pašalinus seną kelio
dangą (žvyro sluoksnį), buvo paklotos naujos inžinerinės komunikacijos, įrengtos naujos kelio konstrukcijos, įrengta pralaida. Šiuo metu yra klojama asfaltbetonio danga. Per rugpjūčio mėn. bus atlikti visi aplinkotvarkos darbai. Darbus bendrovė vykdo sparčiai ir ketina juos užbaigti dar šiais metais.

Žadėjo pernai

Rajoninio kelio Lančiūnava–Rudžiai atkarpą Lietuvos automobilių kelių direkcija žadėjo sutvarkyti dar pernai. Buvo numatyta, kad 1,8 kilometro ilgio valstybinės reikšmės kelias bus pradėtas tvarkyti dar 2018-ųjų pavasarį. Tačiau kelininkų kelias sulaukė tik šį pavasarį. „Rinkos aikštei“ pasidomėjus šia situacija, paaiškėjo, kad žvyrkelio asfaltavimo darbų pradžia vėlavo metus laiko.
„Darbai jūsų minimame kelio ruože pradėti šiemet, šiemet jie bus visiškai užbaigti“, – „Rinkos aikštei“ sakė Saulius Jansonas, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus patarėjas.

Buvo žadama

Praėjusiais metais į laikraščio redakciją ne kartą kreipėsi Vilainių seniūnijos Rudžių kaimo žmonės. Jie sakė, kad viešai buvo žadama, jog darbai bus pradėti dar pavasarį, tačiau metams einant į pabaigą šiuose keliuose kelininkų technikos nesimatė, o žmonės vargo važinėdami žvyro dangos keliais. Žmonės turėjo važiuoti žvyrkeliu, o gyvenantiejis šalia turėjo kvėpuoti automobilių keliamomis dulkėmis.