Skatino rūpintis augintinių sveikata

Du kilometrai žingsniavimo – įveikti šį atstumą nebuvo sunku net draugiškajam trasos sumanytojos, sveikatingumo motyvatorės Vlados Musvydaitės augintiniui Vingiui.

„Visuomet norisi nustebinti ėjikus, ir šįkart duoklę atidavėme žmonėms, turintiems augintinių. Norime įprasminti jų ėjimą“, – sako V. Musvydaitė.

Sukurti šunų trasą jai idėja kilo ne vien dėl noro nustebinti, bet ir siekiant atkreipti šeimininkų dėmesį į savo augintinių priežiūrą. „Turime galvoti ne tik apie savo, bet ir apie augintinių sveikatą. Dažnai su jais daug vaikštome parkuose, miškuose, reikia pagalvoti apie visapusišką apsaugą“, – tikina V. Musvydaitė, į žygį keliavusi su jau ne vieną #walk15 trasą išmėginusiu Vingiu.

Apsaugoti pusiau neužtenka!

Mobilios programėlės #walk15 komandos kartu su „Kauno grūdų“ veterinarijos farmacijos komanda pristatoma trasa #NENORIU BŪTI APSAUGOTAS PUSIAU norima skatinti sveikesnį augintinių ir šeimininkų gyvenimo būdą.

„Niekas kitas, o tik šeimininkas gali pasirūpinti savo augintinių, o kartu ir šeimos narių, sveikata – ir ne pusiau, o šimtu procentų“, – sako viena iš socialinės akcijos sumanytojų, bendrovės „Kauno grūdai“ marketingo projektų vadovė Agnė Vybornė.

Skatindami žmones rūpintis keturkojais draugais, specialistai nori priminti, kad svarbu ne vien aktyvus laisvalaikis kartu, bet ir apsauga nuo parazitų. Daugelis šunų šeimininkų susitelkia į priemones nuo erkių ir pamiršta, kad tai – tik pusė apsaugos.

„Mūsų tikslas edukuoti žmones, kad ir į veterinarijos vaistines jie eitų turėdami daugiau žinių, nes, pavyzdžiui, antkakliai ir lašiukai apsaugo ir atbaido nuo blusų bei erkių, o tabletės turi platesnį veikimo spektrą nuo įvairių parazitų. Jos papildomai veikia prieš niežus, apvaliąsias žarnyno kirmėles“, – sako biologijos mokslų doktorantas, veterinaras Vytautas Sabūnas.

Besirūpinantiems savo šunų gerove žmonėms svarbu žinoti, kad sudavus jiems tablečių, medžiaga pateks į organizmą, ir tikrai veiks, o nebus pašalinta augintinį maudant.

Panašios akcijos, skatinančios šunų šeimininkų rūpestį visapusiška keturkojų sveikata, jau kurį laiką gyvuoja užsienyje.

Stotelėse – įdomiausi faktai apie šunis

Renginio organizatoriai einantiems su šunimis paruošė staigmeną – interaktyvias stoteles, kuriose buvo galima sužinoti įdomių faktų apie šiuos gyvūnus. Pavyzdžiui, stabtelėję ekstremalaus sporto aikštelėje, žmonės galėjo išgirsti, kad pasaulyje yra apie 400 mln. šunų, lauko treniruoklių stotelėje įsiminė didžiausius, aukščiausius ir mažiausius jų atstovus, o štai šunų dresavimo aikštelėje į galvas įkrito faktas, kad šuns ir žmogaus draugystė trunka apie 15 tūkst. metų.

Šįkart už nueitus žingsnius šeimininkai galėjo savo šunims pirkti skanukų. Prieš masinį žygį su keturkojais „Reksas“ šunų dreasvimo mokyklos trenerė Viktorija Černova visus pakvietė į specialią mankštą.

„Pirmosios šunų trasos idėja smagi, nes šunininkai, kaip vieni kitus dažnai vadina šunų augintojai, mėgsta pabendrauti, nori, kad jų keturkojai pasiaustų su kitais šunimis, – įsitikinusi, renginyje dalyvavusi Sibiro haskių veislės šunų kinkinių Pasaulio ir Europos čempionės Lunos šeimininkė E. Karaškienė.

Nespėję į ėjimą su būriu šią pramogą gali išmėginti savarankiškai, naudodamiesi mobilia programėle #walk15.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)