Kioskus liepė patraukti

Panika dėl kebabų Akademijoje buvo kilusi Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT) patikrinus, kaip naudojami valstybiniai žemės sklypai, išnuomoti privačioms bendrovės. Tuomet ir paaiškėjo, kad viename iš šių sklypų, kuriame veikia vadinamieji Akademijos „gariūnai“, glaudžiasi ir maisto prekybos kioskai.

NŽT atstovai kioskų savininkams liepė per 5 dienas patraukti savo statinius iš sklypo, kuriame jie neturi teisės būti.

Kioskų savininkai sunerimo ir, vos jiems prasitarus apie šią problemą akademiškiams, tuoj pat ėmė sklisti kalbos, kad kebabų verslą neva liepta nutraukti ir Akademijoje kebabų nebeliks.

Buvo kalbama net ir tai, kad su kebabų gamintojais tokiu būdu neva siekiama susidoroti, kad nebūtų konkurentų miestelyje veikiančioms parduotuvėms.

Kreipėsi tiesiai į merą

„Kai tik susidūrėme su šia problema, nedelsdami nuvažiavome į priėmimą pas rajono merą Valentiną Tamulį. Vos jam papasakojus, kas nutiko, tuoj pat sulaukėme realių veiksmų – mums kone tą pačią minutę buvo pasiūlyta persikelti į šalia esančią valstybinę žemę ir pažadėta, kad visi klausimai bus išspręsti ir galėsime dirbti kaip dirbę.

Nors kol kas turime tik laikinus leidimus vykdyti savo veiklą ir tvarkome formalumus, laukiame, kol tarybai bus pateiktas klausimas dėl šio valstybinės žemės sklypo suformavimo, tačiau esame labai patenkinti ir džiaugiamės ne tik naujo mero gebėjimu taip staigiai ir nebiurokratiškai išspręsti mūsų problemą, bet ir nauja kioskams pasiūlyta vieta, kuri mus labai tenkina“, – „Rinkos aikštei“ sakė kioskų savininkė, UAB „Gaistvirga“ vadovė Virginija Krušinskienė.

Problemą išsprendė

Rajono valdžia sužinojusi, kokios problemos kilo maistą Akademijos kioskuose pardavinėjantiems verslininkams, kaipmat išsprendė jų problemą – kioskus pasiūlė perkelti į valstybinės žemės sklypą, esantį vos už kelių metrų.

Rajono tarybai bus teikiamas sprendimas dėl šio sklypo suformavimo, kad vėliau prekybininkai jį galėtų išsipirkti ar išsinuomoti.

„Savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriui pavesta sutvarkyti visus formalumus. Valstybiniame žemės sklype akademiškių kioskai veikia legaliai. Jie į valstybinę žemę jau perkelti, tad problema išspręsta – iš principo Akademijoje niekas nesikeičia – nenukentėjo nei kioskus turinčių verslininkų, nei jų klientų interesai“, – sakė Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis.

Dotnuvos seniūnas Vytautas Grigas taip pat patvirtino, kad kebabinė akademiškiams iš tiesų reikalinga. Ir vietiniai gyventojai, ir pravažiuojantieji pro šalį naudojasi šios įstaigos teikiamomis maitinimo paslaugomis.

Į naują sklypą perkeltų kioskų savininkai ne tik jau atnaujino savo veiklą, bet ir tvarkosi aplinką aplink kioskus.